(c) Bilde: Odd: Filip Møller Delaveris

Det siste året har for å si det enkelt vært genialt bra for norske talenter i utlandet, med det siste eksemplet med Sander Berge som satte norgesrekord med sin overgang til Premier League.

Vi har tidligere sett at være nærmeste naboland har oppdaget norske spillere og vi har selvsagt også hatt slengere i de store ligaene, men det er lenge siden vi har hatt noen som har skapt furore slik Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland har gjort.

Dessuten, norske spillere kommer fra møblerte hjem og oppfører seg stort sett veldig bra. – Få skandaler, god arbeidsinnsats, gode manerer og nå etterhvert prestasjoner på banen som virkelig stiller seg ut.

19 år gamle Filip Møller Delaveris som har vært i Odd siden han var en liten gutt har signert en kontrakt på tre og et halv år med den nederlandske klubben Vitesse. – Vi er rimelig overbevist om at klubben lettere kan overbevises om norske spillere etter å ha opplevd Martin Ødegaard sitt gjennombrudd på utlån fra Real Madrid.

«Det er en drøm som går i oppfyllelse for meg. Jeg gleder meg veldig til å spille for Vitesse. I tillegg tror jeg at den nederlandske ligaen, med den offensive spillestilen, passer meg godt. Jeg liker å drible og prøve å få lagkameratene mine i scoringsposisjon. Jeg kan ikke vente med å bli med i gruppen»

19-åringen fikk sitt virkelige gjennombrudd i Eliteserien forrige sesong og ble et hett navn etter å ha imponert i noen kamper. Delaveris’ kontrakt med Odd gikk opprinnelig ut til sommeren.

Det ble også en del spekulasjoner rundt fremtidens hans i høst, da Dag Eilev Fagermo reagerte på lønnskravet fra unggutten.

Delaveris blir lagkamerat med Sondre Tronstad i Arnhem-klubben. Tronstad gikk dit fra Haugesund i forrige uke.

Martin Ødegaard slo igjennom på lån i nettopp Vitesse fra Real Madrid sist sesong.