Har vel ikke gått helt som planlagt.

Da Ole Gunnar Solskjær ble veid for lett av United-styret lå klubben på 7. plass i Premier League. Skjærtorsdag tar vi et nytt blikk på PL-tabellen, og gjett hva: 7. plass på Manchester United. Ralf Rangnick forhandlet seg til en posisjon på Old Trafford som redningsmann og mentor for veien videre de neste sesongene. Plasseringen på tabellen viser at han er på god vei til å mislykkes med det første, ifølge Goal er han heller ikke involvert i det andre.

Så hvilken rolle skal gegenpress-professoren egentlig ha på Old Trafford?

Les: Erik ten Hag peker på Ole Gunnar Solskjær

For ifølge Goals kilde er Rangnick én klubben lytter til i jakten på ny manager og nye spillere, men han er ikke den som er tatt med i avgjørelsene.

Det var forventet at den tyske taktikeren skulle skape Ordnung i United-troppen og manøvrere laget inn til en topp-fire plassering og Champions League-billett (og avansement i årets Champions League), nå hevder Goals kilde at Rangnick kun konsentrerer seg om å redde sesongen fra total katastrofe. Arbeidsoppgaven hans som konsulent med å forme klubben for det lange løp med suksess er nå plassert i skuffen.

Goals kilde hevder Rangnick har vært involvert i rekrutteringsmøter, både i forbindelse med forsterkninger og ny manager, men der hans mening er valued, har han ikke den dominerende stemmen i diskusjonene. Her er det fotballdirektør John Murtough, teknisk direktør Darren Fletcher og CEO Richard Arnold som har tyngden.

Rangnick var lovet en konsultentrolle etter å ha loset United trygt til suksess i Premier League og Champions League, selv uttrykte han flere ganger de første månedene (da alt så lyst ut) at han godt kunne tenke seg å lede United som permanent manager.

Nå er permanent-muligheten long gone, Rangnick involveres minimalt i utformingen av United anno 2022/23, så hva blir egentlig oppgaven til vikaren når Erik ten Hag annonseres som ny United-manager om ikke altfor lenge?

Les: Er vel på tide at UEFA lærer av ishockey

Ifølge Goal har Rangnick gjentatt budskapet om at han etter fire måneder i klubben vet akkurat hva som må til for å skape en utfordrer til titlene i løpet av noen år, der en fire-punkts plan skal implementeres.

Har også hatt noen gode dager. (foto: united, twitter)

Rangnick mener United må kopiere Manchester Citys og Liverpools tilnærming på overgangsmarkedet, der rekrutteringen av spillere skal passe inn i et spesifikt system. I tillegg skal de nye spillerne ha den rette karakteren og mentaliteten for å spille på Old Trafford, med en god dose fysisk styrke og høyt tenningsnivå på banen.

Ifølge Goal har Rangnick regnet seg frem til at det tar minst tre overgangsvinduer på å rette opp tidligere feil. Alt dette er vel og bra, vi har hørt det samme gjentatte ganger fra managerne etter Sir Alex. Solskjær gjorde i tillegg en solid jobb med å sørge for at spillerne som går ut i United-drakten skal ha den rette karakteren og mentaliteten.

Legende+: Noen som husker den legendariske Manchester United-kampen med Ronaldo og Solskjær i 2007?

Ralph Rangnick ble lovet en sentral rolle i det som skjer og skal skje på Old Trafford, vi nekter å tro at 63-åringen spiller denne rollen hvis det viser seg at best case scenario for Manchester United neste sesong blir kamper i snøværet på Aspmyra i Conference League.