(c) Bilde: Al Sadd: Xavi Hernández

Da Xavi fortalte verden at han var klar for oppgaven hos Barcelona i dagene etter at Ronald Koeman ble definert som syndebukk, trodde vi at dette ble snakk om plankekjøring. Problemet var at Al-Sadd hadde bestemt seg for å ikke slippe sin suksesstrener, men holde stramt på kontraktsforholdet.

Vi vet ikke om det var forhandlingsteknikk fra den qatarske klubbens side, eller om de faktisk trodde de kan stanse en av verdens største klubber. Goal hevder nå at Barcelona-delegasjonen som er sendt til Qatar er i ferd med å få på plass de siste detaljene i avtalen som frigjør Xavi fra kontrakten.

Les: Italiensk media: Tottenham i forhandlinger med en av Serie As beste midtbanespillere

Ifølge Goal er det visepresident Rafa Yuset og fotballdirektør Mateu Alemany som ble sendt til Doha etter den befriende 1-0 seieren over Dynamo Kiev på tirsdag.

Befriende seier i CL. (foto: barcelona, twitter)

Les på Engelske klubber: Både Fabinho og Thiago Alcântara er tilbake på treningsfeltet

Ett døgn senere skal de to ha løst opp de største flokene.

Kommer de siste detaljene på plass i løpet av de neste dagene, forventes ifølge Goal en presentasjon av Xavi på Camp Nou i løpet av neste uke. Vikar Sergi Barjuan gjorde jobben på tirsdag i Champions League, på lørdag kan det bli hans siste oppgave mot Celta Viga.

Xavi is coming to town.

OPPDATERT: På fredag kom bekreftelsen om at Xavi er forhandlet fri.

Les: Emery gidder ikke å late som: Newcastle banker på døra