Spalletti nekter exit. (foto: koulibaly, twitter)

Everton har dessverre mistet noe av farten de opparbeidet seg på begynnelsen av sesongen, men viser potensialet i troppen til Ancelotti. Til sommeren skal dynamikken i midtforsvaret endres, og forsterke den defensive – og offensive satsingen.

Nå er Everton fortsatt med i kampen om en plass i Europa neste sesong, men det er spesielt på slutten av sesongen at de blå viser svakhet. Sterk seier Arsenal, men uavgjort mot Tottenham, Brighton, Crystal Palace og tap mot Burnley og Chelsea, holder ikke i verdens tøffeste liga.

Les: Tottenham-vikaren gir supporterne håp

Football Insider hevdet i mars at den Premier League-linkede Kalidou Koulibaly var blinket ut som toppmålet av Carlo Ancelotti. Denne uken har det skjedd interne forhold som skal øke sannsynligheten for en Koulibaly-overgang.

Ifølge Football Insider har Yerry Mina innsett at han kan miste posisjonen i midtforsvaret etter sommerens overgangsmarkedet, og har gitt signaler om at han er interessert i å reise til Serie A etter tre sesonger i Premier League.

Les på Engelske klubber: Tysk media: Manchester United jakter supermann Lewandowski

Mina. (foto: everton, twitter)

Dette passer Ancelotti utmerket, da Napoli er en av klubbene som er linket til Yerry Mina.

Napoli-eier og sirkusdirektør Aurelius De Laurentiis har de siste årene forventet over milliarden for Koulibaly, men har som resten av fotballverden måtte innse at viruskaoset har frisert overgangsbudsjettene rundt om i Europa.

Ifølge Football-Insider begynner en byttehandel å ta form, der Everton sender Yerry Mina og 50 millioner pund til Napoli. Etter flere overgangsvinduer der Koulibaly nesten har endt opp hos Liverpool Chelsea, City eller United, kan det nå faktisk endelig skje.

Les: Haalands agent sender advarsel til Real Madrid og Barcelona