The Italian bull. (foto: juve, twitter)

Italias forsvarsspiller Giorgio Chiellini har bekreftet at han forlater Juventus på slutten av sesongen etter 17 år. Den 37 år gamle midtstopperen har vunnet ni Serie A-titler, samt Coppa Italia fem ganger, siden han kom til klubben fra Fiorentina i 2005.

Juventus, som ligger på fjerdeplass i den italienske toppserien, ble slått i den italienske cupfinalen av Inter Milan onsdag.

Etter 4-2-tapet i Roma sa Chiellini: «Jeg har gjort alt jeg kan, jeg håper jeg har etterlatt meg noe.»

SE DEN UTROLIGE LISTEN: Pengemaskinen Borussia Dortmund

Chiellini vant sin første Scudetto i 2011-12, og fortsatte med å vinne ni på rad med klubben før Inters triumf forrige sesong.

«Vi har hatt disse 10 fantastiske årene – det er opp til de andre å fortsette nå,» sa han til den italienske kringkasteren Mediaset. «På mandag vil jeg si farvel til Juventus Stadium. Det er 100 % min avgjørelse.»

Massimiliano Allegris lag er sikret en topp fire-plassering med to ligakamper igjen, og er vert for Lazio på mandag før de reiser til Fiorentina 22. mai.

Chiellini hadde allerede kunngjort sin intensjon om å trekke seg fra internasjonal fotball etter at Italia spilte mot Argentina i juni på Wembley – der Italia slo England i EM 2020-finalen i fjor sommer.

SISTE: Droppes på grunn av skyhøye lønnskrav

Etter å ha debutert for Italia i 2004, er han nummer fem på listen over mest spilte kamper, sammen med Andrea Pirlo.

Han vet imidlertid foreløpig ikke om han vil fortsette å spille på klubbnivå.

«Jeg vet ikke,» sa Chiellini om hans fremtid. «Jeg må tenke på det med familien min.

«Jeg er glad for å forlate på et så høyt nivå, fordi jeg i mange år har sagt at jeg ikke ønsket å spille når jeg ikke kan spille på mitt nivå.

«Jeg ga alt. Snart vil jeg være Juventus største gan fra utsiden. Etter så mange år i denne klubben kan du ikke riste det av deg.»