Skulle snyte gamleklubben for det største talentet. (foto: city, twitter)

Forholdet mellom Barcelona og Manchester City har i mange år virket harmonisk, der La Liga-klubben hentet spillere fra City, mens Guardiola fikk forsterkninger fra gamleklubben. I sommer gikk ryktet om at forholdet hadde surnet, nå kommer noe av forklaringen på endringen.

Barcelona endte opp med å signere Gündogan og leie Cancelo fra City, men ifølge Marca forsøkte Premier League-giganten seg på en «luring» i retur.

LES: To uker etter overgangen kollapset snur Fulham-stjerna

Lamine Yamale hadde så vidt rukket å blåse ut de seksten lysene på bursdagskaken da City banket på døra. Barcelonas supertalent var i forhandlinger om første profesjonelle kontrakt på Camp Nou, nå bekrefter et styremedlem hos Barcelona at det kom et snikende «angrep» fra City.

I et intervju med Radio Marca denne uken, forteller styremedlem Enric Masip at Lamine var nær exit.

-Det var stor fare for at Lamine Yamal og Balde ville forlate klubben i sommer, fordi det var en klubb som prøvde å snike seg til dem, forteller Lamine. Ifølge Marca kom bekreftelsen på at denne «noen» som prøvde seg på Yamal, dreide seg om Manchester City.

Hos Barcelona har Xavi nå gitt 16-åringen tre av fire La Liga-kamper fra start, Yamale og agent Jorge Mendes skal ikke tvile på hva Barcelona tilbyr ved å velge kontrakt for klubben.

LES OGSÅ: Tok ingen sjanse – gjorde Xabi Alonso til ligaens nest beste betalte

Hadde Manchester City lykkes, ville det ha vært et av de største «ranene» i Barcelonas historie. Yamale fikk nylig debut på det spanske landslaget som den yngste ever til å spille og score.