Carlo Ancelotti rir igjen.

Det var en glede for fans og klubb med Arsene Wenger som manager så lenge Arsenal, med betydelig mindre midler enn mange av de andre klubbene i Premier League klarte å avslutte på topp fire og dermed kvalifisere seg til Champions League. De siste par årene har det hanglet litt. 

I fjor organiserte fans en motstandsbevegelse som ikke lykkes da, det var egentlig mye mer stille i år til tross for at Arsenal endte på sjette plass. Arsene Wenger har sagt takk for seg og vil slippe til yngre krefter.

Les: Wenger hadde takket nei til Manchester United, City og Liverpool

Carlo Ancelotti fikk sparken fra Bayern München i september i fjor etter at stjernespillerne hadde gjort det klart at han har tapt mye av sin Mojo. Ancelotti er ti år yngre enn Wenger som er 68 år, men skal vi være helt ærlig ser den italienske trenerveteranen mye trøttere ut enn den franske professoren.

«Viktig å la yngre krefter slippe til»

Mange mener det minner om da 86 år gamle Fidel Castro slapp til yngre krefter på Cuba og ga makten til lillebror Raol Castro som bare var 83 år.

En som ikke mange har snakket om før nå idet siste er assistenttrener på Manchester United, 36 år gamle Mikel Arteta. Mange husker han som en meget habil midtbanespiller på Arsenal i mange år. (Han var enda lenger i Everton før han i 2011 byttet til Arsenal som ble hans siste klubb som aktiv spiller) – Arteta har lang erfaring og regnes som meget dyktig til tross for hans unge alder, kanskje han han være manager for Arsenal de neste 20 årene?.

Les på F7: Landslagskeeperen får ikke det han trenger mest

Napoli president Aurelio De Laurentiis er redd for å miste suksesstrener Maurizio Sarris til nettopp Arsenal. De har allerede startet arbeidet med å finne en erstatter hvis de mister Sarris. Det var naturlig for dem å ringe Carlo Ancelotti for å høre om han var interessert

Ifølge Tuttosport fikk presidenten høre noe han ikke hadde regnet med.

Ancelotti fortalte han hadde sagt nei takk til det Italienske landslaget fordi han har inngått en forhåndsavtale med Arsenal, hans tanke om en dag komme tilbake til Premier League er årsaken til at han ikke har solgt huset han eier i London fra Chelsea tiden.

Chelsea oppholdet var typisk for mange managere, Ancelotti vant i sin første sesong både Premier League og FA Cupen og han fikk sparken i andre på grunn av manglende resultater.

 

For en måned siden var ikke Ancelotti like tydelig om tema ny Arsenal sjef. «Jeg kan si at jeg vil jobbe igjen, men det er ikke avhengig av meg. «Hvis jeg finner den rette muligheten, vil jeg være glad for å fortsette.»

Kort oppsummert, fansen ønsker unge Mikel Arteta, ekspertene mener Maurizio Sarri er det beste valget etter at Bayern München snappet Thomas Tuchel og han som tydeligvis har fått jobben er allerede sliten.