Det er nesten som man skulle forvente en enda strengere straff ovenfor «AEK Athen» enn det klubben nå har fått av UEFA etter mesterligakampen mot Ajax i november. – Fans av verste sort har sørget for at klubben deres ikke får spille i den neste europeiske turneringen klubben kvalifiserer seg til.

AEK Athen 0 – Ajax 2

Skandalescene kan du se nederst i artikkelen. Hele seks Ajax supportere og tre politifolk måtte på sykehus.  -UEFA har bestemt at AEK ikke får delta i den neste europeiske turneringen klubben kvalifiserer seg til innen to år.

Det betyr store tap for klubben, for å avansere til Europa League mottar klubbene om lag 28 millioner. I tillegg får man 5,5 millioner kroner om man vinner en kamp i gruppespillet, 1,8 millioner for å spille uavgjort, og null kroner for tap. Så får man i tillegg inntekter for TV-rettigheter, billettinntekter på hjemmekampene, eventuelle klausuler. – Det betyr tapte inntekter i størrelsesorden 60 millioner kroner. – Skulle de kvalifisere seg til og avansere til  Champions League kan du nesten sette en null til bak i tapte inntekter.

Når grekerne omsider får spille europacup igjen, må de to første kampene spilles bak lukkede dørene.

Klubben har også fått en bot på 780 000 norske kroner.

Årsaken til straffen er at AEK-supporterne blant annet kastet objekter, brukte pyroteknikk og stormet banen.