Thomas Frank venter på den store muligheten. (foto: brentford, twitter)

Denne uken var det over og ut for Wayne Rooney. Hentet inn av NFL-legenden Tom Brady til Birmingham da klubben lå på 6. plass i Championship, femten kamper senere sparket med Birmingham nede på en sjokkerende svak 20. plass. Rooney følger dermed i fotsporene til fotballegendene Lampard og Gerrard.

Lampard har fått sine to runder hos Chelsea uten å make his mark, vikartjenesten forrige sesong var en sportslig katastrofe. Steven Gerrard var blinket ut som arvtageren til Jürgen Klopp, hadde stor suksess hos Rangers, men ble utålmodig og hoppet på første og beste mulighet til å lede Premier League-klubb. Det startet lovende hos Aston Villa, så viste svakhetene seg i det som skulle være første fulle sesong som Villa-manager. Unai Emery har denne sesongen for alvor vist potensialet til troppen (med noen endringer) Gerrard ikke fikk til å fungere.

LES: Zlatan har håndplukket treneren for de store titlene

Lampard står fortsatt uten jobb, Gerrard valgte å stikke til saudiarabisk fotball, der det bare er et tidsspørsmål før han får sparken etter svake resultater.

Denne uken var det Rooneys tur til å bli veid for lett. Jon Smith var med på å etablere Premier League i sin tid og har en klar oppfatning av hva som skjer.

-Det er et ønske om å gjøre unge talenter for raskt til managere, begynner Smith til Caughtoffside.

Å løfte personer til posisjoner bare fordi de var suksessrike som spillere, betyr ikke at de blir en suksessrik manager, og det er mange som har falt fra det siste tiåret, fortsetter Smith.

LIVE SPORTEN: Fortsetter å ryste La Liga-gigantene

Rooney, Gerrard og Lampards virker alle som de har blitt fast-tracked, ikke sikkert den beste veien. Se på John Terry (Chelsea-legende). Han er nummer to, tre (som assistenttrener) og har nå faktisk gått tilbake til Chelsea-akademiet for å lære mer om yrket. Han går den rette veien, sier Smith.

Som trekker frem Mikel Arteta som et utmerket eksempel, som mangeårig assistent under Pep Guardiola før han gradvis skapte sin egen suksess hos Arsenal som hovedtrener.

Jon Smith legger til: -I takt med at spillet utvikler seg, trenger klubbene moderne managere.

Thomas Frank er det perfekte eksemplet på dette. Dansken spilte selv på amatørnivå, hadde atten år som ungdomstrener, tok steget som seniortrener med Brøndby i 2103, ble assistent hos Brentford i 2016, før han fikk hovedtrenerjobben i 2018 og ledet Brentford til Premier League i 2021.

Gode ting kan faktisk ta tid.