Georginio Wijnaldum

Jeg er litt enig med Liverpool-legenden Georginio Wijnaldum, skal man først selge sjelen sin må man sørge for å få godt betalt. – For det er akkurat det den ene fotballstjernen etter den andre gjør når de signerer for «hvilken som helst klubb du måtte ønske» i Saudi-Arabia.

Det er kun penger som gjelder for alle som drar til verdens verste diktatur for å spille fotball, eller golf eller tennis (eller hva det enn måtte være)

Les: Supertalent bekrefter han er solgt

Georginio Wijnaldum kunne tenke seg et par år for å virkelig fylle opp bankkontoen, men det ser ut til at han har priset seg ut av en avtale.

Den 32 år gamle midtbanespilleren, som tilbrakte 2022/23 sesongen på lån hos AS Roma, har returnert til moderklubben Paris Saint-Germain i sommer, selv om fremtiden hans på Parc des Princes fortsatt er usikker.

Tilbake i 2021, etter mye spekulasjoner rundt hans neste trekk, ble han endelig med i Ligue 1-klubben på en gratis overgang fra Liverpool.

Men den nederlandske landslagsspilleren slet i sin debutperiode og ble sendt til Italia, hvor han gikk glipp av seks måneders kamp etter å ha fått et tibiabrudd på trening. (skinnbeinet)

Siden han kom tilbake fra Roma etter å ha spilt 23 kamper for Jose Mourinhos lag, har Wijnaldum vært sterkt knyttet til en exit. Faktisk har en rekke klubber allerede meldt sin interesse, inkludert Eredivisie-klubbene Feyenoord og PSV Eindhoven, ifølge Foot Mercato.

Les: Kupper Arsenals viktigste signering!

Georginio Wijnaldum kommenterte i landslagspausen: «Jeg har lest alt mulig om PSV og Feyenoord de siste dagene,» sa han. «Jeg vil holde alle alternativer åpne denne sommeren. Men en retur til Nederland er ikke mitt første alternativ nå.»

Rapporten ovenfor fra Frankrike nevner også muligheten for at Wijnaldum blir med i Saudi Pro League, selv om han krever «godt over» lønnen sin hos Ligue 1-siden PSG, som sies å være £8,5 millioner årlig. – Lønnskravet sies å være så høyt at selv Saudi-Arabiske ledere ble skremt.

Hvis Wijnaldum skulle bli med på et lag i Saudi, ville han spilt med eller mot det franske paret Karim Benzema og N’Golo Kante, som begge vil tjene en seriøs sum penger i Midtøsten.

Benzema, som har signert en treårsavtale hos Al Ittihad, vil ta hjem 172 millioner pund per år, mens Kante vil tjene 21,5 millioner pund per sesong med Nuno Espirito Santos lag.

Cristiano Ronaldo, i mellomtiden, plukker opp mer enn noen spiller i verden på Al Nassr. 38-åringen tjener 173 millioner pund i året, ifølge saudiarabiske statseide medier.

Til tross for koblinger til en overgang til Saudi, sa Wijnaldum nylig til L’Equipe: «Hvis de [PSG] sier at de vil beholde meg, så blir jeg værende».