Frenkie de Jong i fin flyt

Gary Neville som var lojal overfor Manchester United hele sin karriere og som er den spilleren med flest landskamper for England har sterke meninger om det meste, men spesielt temaer som handler om lojalitet. – Han er fly forbanne på Barcelona sin oppførsel hvor de kjøper og kjøper uten å ha gjort opp for de som de allerede skylder penger.

Barcelona har gjort avtale med Manchester United om salg av Frenkie De Jong for 75 millioner euro, men den nederlandske midtbanespilleren har virkelig ikke lyst.

Les: Klar for å forlate Djurgården og dra hjem til Norge

Gary Neville ber Frenkie De Jong å ta rettslige skritt mot Barcelona etter å ha blitt bedt om å ta 50 prosent lønnskutt, Neville sier De Jong blir mobbet av klubben sin.

Barca er fortsatt i en vanskelig økonomisk situasjon og ifølge AS har de fortalt den tidligere Ajax-mannen at han må ta 50 prosent lønnskutt dersom han ønsker å bli værende. I tillegg skylder Blaugrana ham fortsatt € 17 millioner i utsatt lønn etter at han gikk med på å ta en lønnsnedgang under COVID-19-pandemien i 2020.

Og Neville har kritisert Barcas behandling av De Jong, stemplet handlingene deres «umoralske og oppmuntret spillerforbundet FIFPRO til å gå inn.

«De Jong bør vurdere rettslige skritt mot Barcelona og alle spillere bør stå bak ham!»

«En klubb som bruker formuer på nye spillere mens de ikke betaler de de har under kontrakt, er umoralsk og et brudd.

Les: Manchester United-mål fortalt han er bedre enn Erling Haaland

Til tross for at de har mye gjeld og skylder penger andre steder, har Barca fortsatt signert Franck Kessie, Andreas Christensen, Raphinha og Robert Lewandowski.

De var i stand til å signere Ousmane Dembele til en ny avtale med reduserte vilkår og jobber med en avtale for Sevilla-forsvareren Jules Konde.

I en tale etter El Clasico-seieren sa Xavi: «Jeg er ikke her for å sende meldinger. Jeg har allerede snakket med Frenkie, jeg setter stor pris på ham. Han er nøkkelspiller, men så er det økonomisk situasjon og Financial Fair Play …

«Han kan gi oss mye også som midtstopper.»