Den siste fotballsamurai er alt annet enn ferdig.

Selv om Gareth Bale har vært linket til flere klubber når han spaserer ut som free agent fra Real Madrid (til økonomidirektørens store lettelse), ville det ikke for oss blitt noen overraskelse om waliseren hadde gitt beskjed at han legger opp. Han har vunnet alt, tjent seg søkkrik, og kunne fått mer tid til golfen sin. Så kom VM-playoff-finalen mot Ukraina på søndag.

Ukraina hadde passert første hinder, Skottland, men det ble ingen VM-billett for dette helt spesielle landslaget som spilte for en ekstremt prøvet nasjon. Waliserne vant 1-0 og kvalifiserte seg for første gang til VM siden 1958 i Sverige. Dette betyr at den historiske seieren sender waliserne til gruppe B i Qatar mot Iran, USA og England.

LES: TalkSport: Det blir Premier League på Dembélé

For Bale som har vunnet alt med klubblag, blir dette første møte med et VM-sluttspill.

-Resultatet er det største i den walisiske fotballhistorien. Vi skal til et VM! Det betyr alt. Det er det vi har jobbet for siden vi startet… Jeg kan ikke beskrive følelsen, sier Bale til Sky Sports.

De siste månedene har det sivet ut rykte om at Bale nærmer seg slutten av landslagskarrieren, spørsmålet om han utsetter dette ble ikke overraskende svart med:

-Kanskje en liten stund…, kommer det fra 32-åringen.

Bale har vært med Wales i EM-sluttspill i 2016 og 2021, han kommer garantert til å satse maks mot VM i november. Wales er avhengig av å ha med seg Bale i toppform, vi ser neppe at han trapper ned de neste månedene med spill i en eller annen «bakgårdsliga» med monsterlønn. Penger har gutten nok av, nå er Wales sin fotballære avhengig av at han er på topp i november/desember.

LES: Sky Sports: Mourinho signerer Manchester United-spiller

Vi gleder oss til å se en topp motivert Gareth Bale de neste månedene i en av de beste ligaene.