Det går mot salg av Brøndby.

Et eierskifte i dansk storklubb er under oppseiling.

Tilbake i juni var det meldinger om at et salg av Brøndby var under oppseiling.

Siden da har det vært stille, men nå kan den danske avisen Ekstrabladet avsløre at det er snakk om kort tid før et salg er en realitet.

Den amerikanske milliardæren David Blitzer, som også eier en del av Crystal Palace har kastet sine øyne på den danske hovedstadsklubben. I 2015 kjøpte han seg inn i London-klubben.

53-årige Blitzer har i løpet av de seneste årene investert stort i sport. I fotballbransjen har han investert stort i FC Augsburg, ADO Den Hag, AD Alcorcon og Real Salt Lake, men han har også investert i NBA-laget Philadelphia 76ers, og NHL-laget New Jersey Devils, samt MLB-laget, Cleveland Guardians.

Les: Unge debutanter: Her er de yngste spillerne i de 5 største ligaene

David Blitzer sitter også tungt inne i det statseide saudiske investeringsfondet, Public Investment Fund (PIF), som nylig kjøpte 80 prosent av Newcastle.

PIF har investert stort i det amerikanske investeringsselskap, Blackstone, hvor David Blitzer er Global Head of Tactical Opportunities og har en stor rolle i deres investeringer.

Blitzer var angivelig også en av de interesserte kjøperne, da Chelsea skulle ha nye eiere, men han måtte se seg slått av Todd Boehly.

Nå ser det dermed ut at Brøndby blir den sjette fotballklubben i amerikanerens portefølje.