Harry Maguire (foto: Manchester United, x)

West Ham manger David Moyes har igjen fått fotfeste i jobben etter å ha snudd utviklingen for London-laget nok en gang.

Den skotske managerens tid i West Ham har vært ruglete med store oppturer og nedturer akkurat som tiden for Manchester United har vært Harry Maguire. Sjefene på Old Trafford har forsøkt å selge, gi bort og låne ut sin tidligere kaptein.

Les: Håndgemeng mellom trener og spiller i Ørjan Nylands klubb

Sist sommer var nesten alt på plass for en overgang til West Ham, men det stoppet på hvor stor andel av kjøpesummen som Harry Maguire skulle få som kompenasjon for å gå ned i lønn.

Mens Harry Maguire har avtale frem til sommeren 2025, går David Moyes sin kontrakt ut etter årets sesong.

31-åringen så ut til å ikke ha noen fremtid på Old Trafford utover i fjor sommer, etter at han slet med spilletid under den nye United-sjefen Erik ten Hag forrige sesong. Ten Hag tok også beslutningen om å frata Maguire kapteinskapet på Old Trafford og ga den til Bruno Fernandes, noe som reiste ytterligere spørsmål om forsvarerens langsiktige fremtid i Manchester.

På et tidspunkt så det ut til at Maguire ville gå videre til nye beitemarker, etter at United godtok et bud verdt 30 millioner pund fra West Ham på den engelske landslagsspilleren.

Takket være skader, på andre forsvarere og noen bomkjøp, har Maguire fått spille mer og faktisk til tider imponert.

Maguire har to mål på 23 kamper for Old Trafford-laget i alle konkurranser denne sesongen, og formen hans har betydd at han fortsatt ble inkludert i Gareth Southgates England-lag foran EM 2024 denne sommeren. Midtstopperen klar til å være i Three Lions startlaget, dersom han ikke skulle bli skadet eller miste formen vesentlig.

Denne sommeren vil et kjøp koste omtrent 10 millioner pund mindre enn i fjor på grunn av kort kontraktstid, samtidig som det vil være mindre igjen av 31 åringens lønn å kompensere.

Les på Engelske klubber: Stenger Premier League-døra for evig og alltid

Overgangen kommer ikke til å skje hvis David Moyes ikke forlenger sin kontrakt.