Rodrigo De Paul leverer for Argentina

Den argentinske midtbanespilleren Rodrigo De Paul synes han blir brukt feil av Atletico Madrid manager Diego Simeone, noe som synes veldig godt i hans statistikk.

Tidligere Leeds- og Liverpool-mål Rodrigo De Paul er misfornøyd i Atletico Madrid og ønsker av naturlige årsaker å returnere til Italia.

Atletico Madrid sikret erobringen av De Paul fra Udinese som nyslått La Liga mester i en avtale på 35 millioner euro på en femårskontrakt i fjor sommer. Det var stor interesse fra Premier League med Liverpool og Leeds i fremste rekke.

Les: 4 spillere har gjort det utrolige i Champions League med back-to-back hattrick

Atletico fikk avtalen gjort og De Paul har spilt 43 kamper for klubben i alle konkurranser. Han har kun fått to mål og to målgivende pasninger på den tiden.

Disse statistikkene står i sterk kontrast til tallene hans i Udinese forrige sesong. Argentineren scoret ni mål og satte 11 assists på 38 kamper. – Noe har ikke klikket med De Paul hos Atletico Madrid. La Gazzetta dello Sport raporterer at spilleren er «ikke fornøyd» under Diego Simeone. – De melder det er en løsning også Inter Milan er opptatt av den tidligere Valencia-spilleren.

De Paul har vært utplassert som en dyptliggende midtbanespiller store deler av sesongen. Simeone har blitt kritisert for å ha brukt den argentinske playmakeren i en slik rolle.

Han har vært mye mer effektiv for Argentina som nr. 10, men Simeone ser det annerledes. I stedet har han fått mer defensive oppgaver.

Mens han er utenfor banen, har Marca tidligere rapportert at De Paul ikke har klart å integrere seg i garderoben. Tilsynelatende har han et godt forhold til andre spansktalende søramerikanere, Luis Suarez og Angel Correa. Men er ikke så nær resten av troppen.

Legende+ Benzema visste det allerede som 17-åring

Diario AS rapporterte også at et møte med klubbens spillere ble alle unntatt De Paul enige om en lønnskutt i tilfelle de ikke klarte å kvalifisere seg til Champions League. ( Ligger for tiden på 4.plass i La Liga)

Leeds ble priset ut av De Paul-overgangen

Det er ingen antydninger fra det italienske utsalgsstedet om at Leeds eller Liverpool vil gjenopplive sin interesse. I stedet fokuseres det på Inter, som ønsker å fornye midtbanen.

Leeds ble forstått å ha gjort omfattende bakgrunnssjekker på De Paul, men pengekravet viste seg utenfor deres rekkevidde.

Leeds-sjef Angus Kinnear dempet ned praten om en overgang til Elland Road for spilleren i juni i fjor.

«Hvis vi hadde pengene, tror jeg vi ville bare kjøpt ham, bare for å få dere til holde kjeft,» sa han til The Athletic-journalisten Phil Hays podcast.