(c) Bilde: Aafk: Amund Skiri med mikrofon av en eller annen grunn.

Forsvarsspilleren Amund Skiri startet i Aalesund før det ble en drøy sesong i Vålerenga før han igjen ble Aalesundspiller. I 2013 ble han først spillende trener og så bare trener for Herd som befinner seg i 3.divisjon.

Det er denne erfaringen som Amund Skiri nå tar med seg inn i jobben som toppspillerutvikler i Aalesund.

Les: Har endelig fått arbeids og oppholdstillatelse

Serielederen planlegger for en retur til Eliteserien

Det er tydelig at Aalesund ikke har tenkt til å være lenge i OBOS-Ligaen, ikke bare har spillerne bestemt seg, klubben planlegger for retur neste år og kjører på et høyere budsjett enn det en «vanlig» OBOS-Ligaklubb klarer.

Sogndal som også rykket ned sammen med Aalesund og Viking har ikke fått det til å svinge så langt, pr i dag er de nede på en femte plass.

«For meg er det godt å komme hjem til AaFK. Jobben jeg skal ta tak i er utrolig spennende, der jeg skal gi alt for at flest mulig spillere kan få oppleve det jeg har opplevd som spiller. Jeg har gått løypen selv, og vet hva det går i. Jeg kom til klubben som 18-åring og sluttet som 34-åringen. All den erfaringen, og fem år som fotballtrener skal jeg bygge inn mot toppspillere for AaFK» sier Skiri.

Les: Kamara kan bli større enn Zlatan

Amund Skiri kommer til å rapportere til utviklingsleder Øyvind Riise Dalseth, og med et tett samarbeid med G19 og A-laget.

«For oss er broen mellom utviklingsavdelingen og A-laget en kritisk del av utviklingsløpet. De spillerne som er unge i A-stallen og de som banker på døra fra rekruttlaget har et ekstra behov for referanser, veiledning, omsorg, noen som pirker i dem, har et ekstra øye til de og kan hjelpe de inn som etablerte spillere i a-stallen. Derfor er vi ekstremt fornøyde med å få inn Amund Skiri. Han har gått løypen selv, er så til de grader AaFK-mann og har opparbeidet seg bra erfaring som trener de siste årene»

Det sier en fornøyd utviklingsleder i AaFK, Øyvind Riise Dalseth. Han forteller videre at det har vært viktig for klubben å få på plass en struktur der unge spillere også i rekruttgruppen blir sett av A-teamet i hverdagen.

Amund Skiri kommer til å være en integrert del av både A-teamet og G19-teamet i arbeidet med å få fram unge spillere i AaFK.

Sportslig leder Bjørn Erik Melland forteller at ansettelsen av Skiri som toppspillerutvikler blant annet har bakgrunn i et sterkt ønske om å utvikle flere unge spillere til å bli profilerte A-lagsspillere.

– Vi er veldig fornøyde med å få på plass Amund i denne rollen. Han har opparbeidet seg en bred kompetanse som fotballtrener, har flotte menneskelige egenskaper, er en legende i klubben og på Sunnmøre og har selv gått veien fra å være ung spiller til å bli en profil i norsk toppfotball.

Aalesund leder OBOS-ligaen. Etter syv kamper har de 19 poeng tre poeng foran Viking på andreplass.

Amund vil tiltre i stillingen 1. juni 2018.