Ikke så lenge etter Martin Ødegaard signerte med Real Madrid i 2015 ble den norske midtbanespilleren hentet opp fra Real Madrid Castilla for å spille på førstelaget. Det ble 3 kamper for Martin Ødegaard under Carlo Ancelotti sin ledelse. «En Jippo» kalte den italienske fotballmanageren det i sin bok om tiden i den spanske storklubben.

Ancelotti var Real-manageren som ga 16-åringen Ødegaard debuten mot Getafe i 2015. Cristiano Ronaldo ut, Martin Ødegaard inn.

Vil blåse liv i «La Decima»

Carlo Ancelotti vant Real Madrid sin 10 Europeiske cup. Laget som vant «La Decima» og med det startet Zinedine Zidane æraen er fortsatt der, det ble tre påfølgende Champions League-trofeer. – Det mange har glemt er at utlånte og utskjelte (i Spania) Gareth Bale er en «La Decima».

Les: Everton har funnet den perfekte manageren

Nå som Ancelotti er tilbake får mange av gamlegutta en ny sjanse og flere av de som tenkte på å dra skal være i ferd med å ombestemme seg. – I sine samtaler med president Florentino Pérez har Ancelotti fortalt det i sommer ikke er aktuelt å hente inn spillere som Kylian Mbappe eller Erling Braut Haaland, men satse på de kortene de har på hånden og spillere som setter verdensrekorder i overgangssummer.

Marca som befinner seg tett på klubben mener at Ancelotti vil hente inn Dani Carvajal i startoppstillingen, han var ute i kulden etter å ha vært svært plaget av skader. – De som husker tilbake så kom han til Ancelottis lag i 2013/14 og fikk øyeblikkelig innflytelse, overtok og regjerte som høyreback.

Les: Engelsk journalist: Manchester United på handletur i Danmark

Gareth Bale var en viktig del av Real Madrid de første årene etter han kom fra Tottenham i 2013.

Selv Sergio Ramos og Raphael Varane-partnerskapet kunne fortsette fortsette under Ancelotti sin ledelse. Begge sin fremtid er oppe i lufta og Ramos har vært svært nær å bekreftet at hans tid i Santiago Bernabéu er over når kontrakten går ut i slutten av juni.

Det er ingen tvil om hva som skal skje på midtbanen. – Casemiro er urørlig nå, til tross for at han ikke har vært en del av Ancelottis lag sist, mens Luka Modric og Toni Kroos er like viktige nå som den gang.

Martin Ødegaard er av alle forventet å komme tilbake i sommer og skal være til rådighet for Ancelotti i 2021/22 sesongen, Federico Valverde er også forvente spille en nøkkelrolle. Selv Isco kan ennå gå tilbake til beslutningen om å dra.

Fremover er mye forandret siden Ancelotti sist ledet klubben, bare Benzema som er tatt inn i varmen på det franske landslaget er igjen. – Nå finner italieneren Eden Hazard, Marco Asensio, Vinicius Junior og Rodrygo Goes.

Han har også en stor beslutning å ta, hva skal han gjøre med Gareth Bale.

Jeg brydde meg ikke om Ødegaard kom eller ikke, for jeg visste at han ikke kom til å spille for meg, skriver Ancelotti ifølge Sky Sports (vi har dessverre ikke rukket å lese boka. Skal skje i sommer, æresord).

Mens spansk presse er sikker Martin Ødegaard er en viktig del av Real Madrid denne høsten, henger det ikke helt sammen med at de har satt en prislapp på gutten fra Drammen.

Les: Real Madrids nye prislapp på Ødegaard