(c) Bilde: Brann: Sander Christiansen

I dag har pappaen til Brann talent Sander Christiansen bekreftet at det har åpnet seg opp en kjempemulighet hos Bundesligaklubben Borussia Mönchengladbach. Bjørn Johan Johansen har bekreftet en overgang til Bergens Tidende: 

Sander Christiansen som ble 17 år den 29 april, har vært på besøk hos blant andre Borussia Mönchegladbach og Eintracht Frankfurt den siste tiden.

Les: 16 år gammelt talent oppdaget av storklubber

«Vi ble kontaktet tidlig av Borussia Mönchegladbach og ble godt tatt imot da vi besøkte klubben. Historien de har med å få frem unge spillere, fasilitetene de tilbyr og ikke minst det at de har en klar plan for å få Sander til å bli Bundesliga-spiller, ble avgjørende for valget»

Borussia Mönchegladbach ligger på niendeplass i Bundesliga og regnes som en av de beste klubbene for å utvikle unge talenter.

Christiansen reiser til klubben 1 juli og har skrevet under en fireårskontrakt. Brann har vært trege med å skriver under en proffkontrakt og han har heller ikke spilt på førstelaget. Det betyr ingen overgangssum, men en sum for det arbeidet klubben har lagt ned. Ifølge BT vil Brann motta 1,35 millioner kroner som takk for jobben så langt.

Branns sportssjef Rune Soltvedt sier at overgangen var spillerens ønske.

– Sånn er fotballverdenen i dag. Det er en kamp om de unge spillerne. For oss som klubb er det en utfordring. Helst utvikler jo vi spillere for å dra nytte av dem selv, men det er jo også for å gjøre dem attraktive for andre, sier Soltvedt til BT.

Christiansen er for tiden i EM med G17-landslaget.