Tobias Bjørnebye har signert kontrakt for Sogndal Fotball for 2021-sesongen. (Foto: Rune Sjøberg / Sogndal Fotball)

Noen overganger skjønner man logikken bak nesten før de skjer. En av Rosenborg sine aller største talenter er 20 år gamle Tobias Bjørnebye som har vært lånt ut til Hødd. – Ideen var trolig at spill i PostNord ligaen skulle gjøre han klar for spill i Eliteserien, men nå følger han pappa ut portene på Lerkendal og tar i praksis et steg opp til OBOS-ligalaget Sogndal. 

Rosenborg BK og Sogndal Fotball er om en overgang for midtbanespiller Tobias Bjørnebye som hovedtrener Eirik Bakke sier på egne sider; Vi har fått en skikkelig vinnerskalle, men de prøver å tone ned det faktum at de har hentet sønnen til en av Norges mest profilerte spillere og fotballsjefer.

Les: Sportslig leder i Rosenborg Stig Inge Bjørnebye går på dagen

Kontrakten gjelder sesongen 2021.

Tobias har mye å leve opp til, han kommer fra en kjent idrettsfamilie, pappa Stig Inge Bjørnebye spilte fotball på høyt nivå blant annet Liverpool, Rosenborg og Blackburn. Han forlot nettopp stillingen som sportssjef for Rosenborg.  Mamma Hege Frøseth var også en habil utøver, hun var solid mellom stengene blant annet da håndballjentene tok sølv i OL.

«Me gler oss over at Tobias no kjem til Sogndal, her vil han passa godt inn. Han er ein ung, spennande spelar som me har fulgt godt med på, spesielt no dette året der han spelte for Hødd» sier Eirik Bakke.

«Det er ein spennande spelar som har gått gradene i Rosenborg-skulen. Me håpar at han vil fortsetja sin fine utvikling her hjå oss og at han blir ein viktig spelar i kvitedrakta», sier sportslig leder Håvard Flo.

Les: Mourinho har satt Norwich-spiller høyt på ønskelisten