Med nesten 40 forskjellige fotball-ligaer på det Europeiske kontinentet er det alltid noe som fanger oppmerksomheten til fotballfansen. Selv om det finnes en rekke forskjellige ligaer med sine fordeler og ulemper er det «the big five» som de aller fleste følger med på når de følger fotball i Europa. Det er i disse ligaene de store personlighetene spiller og det er uten tvil her de beste oddsene og sponsorpengene ligger. På lik linje med de største økonomiene i Europa er det også disse landene som har de mest fulgte fotball-ligaene. I denne artikkelen skal vi ta en nærmere titt på de fem mest populære ligaene og omsetningen disse bringer med seg.

Premier League

Med fans fra hele verden er det lite overaskende at Britiske Premier League er den fremste fotball-ligaen i Europa. Ligaen er fylt opp av lag som teller sine fans i hundretusenvis og flere av klubbene er verdsatt til flere milliarder kroner for investorene bak. Klubber som Liverpool FC, Manchester United, Chelseas FC og Arsenal kjemper for den ærefulle tittelen som seriemester foran øyne på millioner av tilskuere hvert år. Dette har skapt en enorm verdi gjennom eksponering mot massive folkemengder og tiltrukket seg oppmerksomheten til mange av de største Online Casino tilgjengelig. Når det kommer til ledende odds i Premier League og de som ønsker Spille på odds er det Manchester City som med sine 1/500 har de aller beste oddsene i engelsk fotball.

Bundesliga

Det er lite overaskende at Tyskland som en av de største Europeiske økonomiene, også har en av de mest populære fotball-ligaene. Kjente lag som Bayern Munich, RB Leipzig og Borussia Dortmund trekker millioner av tilskuere fra hele Europa. Tysk fotball har gjerne blitt ansett som en entre for ukjente spillere i de store Europeiske ligaene og Tyske lag har lang erfaring med utviklingen av nye ukjente talenter. Dette har gjort at mange etter hvert har fått sansen for tysk fotball og økt følgerskaren betydelig. Med en ledelse på hele sju poeng er Bayern Munich en oddsfavoritt som vinner av årets liga, mens Hertha Berlin ligger på sisteplass med minst favør hos de internasjonale betting-selskapene.

La Liga

Det er ingen som har fotball så dypt i røttene som spanjolene. I landet hvor fotball er en sekundær religion har lag som Atletico Madrid, Barcelona og Real Madrid dominert listetoppene i en årrekke og gjort seg godt bemerket også utenfor landets grenser. Spania har blitt landet hvor mange av de største Europeiske fotballprofilene har herjet listene og bygd karrier ulikt noe annet sted. Spanjolene har skapt et sosialt samvær rundt fotball ulikt noe annet land i Europa og odds er en viktig del av fundamentet. Bookmakers har blitt et samlepunkt hvor landsbyene samles og nyter idretten de elsker så høyt. Når det kommer til årets favoritt er det Atletico Madrid med sine odds på 1.4 som ligger an til å bli favoritten i årets liga.

Serie A

Ikke mange priser idretten like høyt som italienerne og Serie A er en av de eldste ligaene i Europa med tilsvarende høye forventninger til lagene som spiller. Kjente merkevarer som Inter Milan, AC Milan, Juventus og FC Roma mobiliserer hele landsbyer når de spiller om Serie A-trofeet. Landet som nærmest oppfant sosial idrett har også blant de frieste spillereglene og er dermed også blant de mest spilte oddsene i EU. I årets liga er det lite ukjent på topplisten hos spillsidene og nok en gang er det Inter Milan som er oddsfavoritt, tett etterfulgt av AC Milan og Juventus. Den enorme populariteten i Europa har gjort Serie A til en av de mest spilte ligaene og du kan enkelt spille på italiensk fotball hos de aller fleste internasjonale sidene.

Ligue 1

Ligue 1 er en av de største, men samtidig mest lokale ligaene på listen vår. Fransk fotball har et enormt hjemmepublikum, men har også i nyere tid tiltrukket seg langt flere øyne fra utenlandske fotballfans. Fransk fotball har oppfostret en rekke kjente profiler som har gått videre til å gjøre enorme karrierer i andre Europeiske ligaer etterpå. Det er liten tvil om at PSG er den mest kjente merkevaren i Fransk fotball og det er også lite overaskende at laget er favoritten på odds på tabellene. Laget har levert sterke resultater sesong etter sesong og med sine odds på 1.6 topper de tabellen soleklart også i år.

Konklusjon

Det er nesten 40 forskjellige ligaer på det Europeiske kontinentet, men det er «The big five» som tiltrekker seg desidert mest oppmerksomhet blant utenlandske seere. I disse ligaene er det kjente lag som Liverpool, Inter Milan, PSG, Atletico Madrid og Bayern Munich som er favorittene blant spillere av odds på internasjonale spillsider.