Fredrik Aursnes

I 2021 spilte Aursnes fortsatt for Molde. To år senere blir han trukket frem som skoleeksemplet på hvordan du skal kjempe deg til spilletid hos den portugisiske giganten.

Oppholdet hos Feyenoord ble kort, forrige sommer ble den norske spilleren hentet til Benfica for rundt 15 millioner euro. Debuten kom 27. august som innbytter for Enzo Fernandez, som et halvt år senere ble hentet til Chelsea for ville 107 millioner pund.

LES: Den perfekte Sancho-løsning venter i januar

I løpet av debutsesongen spilte Aursnes seg til 44 kamper på banen, en imponerende bedrift for klubben som gikk helt til kvartfinale mot Inter Milan i Champions League.

Benfica-trener Roger Schmidt trekker frem Aursnes som eksemplet på hvordan du som ny spiller skal lykkes hos Benfica.

– Når man ikke er i startoppstillingen skal man være tålmodig. Man skal være god på trening og når man starter, skal man få mest mulig ut av minuttene. Man kan bare se på Joao Neves, Chiquinho, Fredrik Aursnes og Alexander Bah i starten. Her er spillere som utnyttet muligheten de fikk. Jeg er ikke tvunget til å rotere i startoppstillingen. Dette er profesjonell fotball og vi skal vinne kamper, sier Benfica-treneren på lørdagens pressekonferanse.

LES OGSÅ: Arsenal «nær å utløse 676 millioners utkjøpsklausul»