Mye stemte, men ikke nok.

Det er ikke mange ukene siden Villa sendte sin tidligere suksesstrener ut porten, men for Dean Smith var det uaktuelt å ta en lang juleferie. 50-åringen skal opp i Premier League-heksegryta og hang seg på Lampard i kampen om Norwich jobben.

Ulike engelske medier var overbeviste om at Frank Lampard sto som toppkandidat for å ta over etter Farke, men da Dean Smith plutselig ble tilgjengelig på markedet, stilte den tidligere Chelsea-manageren svakere. Smith er mannen som tok over hos Villa i 2018, ledet klubben opp i Premier League, klamret seg fast da det endte med playoff og fare for nedrykk, og viste forrige sesong at han kunne lede en underdog til en solid 11. plass.

Les: Erik Botheim flytter inn i nabolaget til Jose Mourinho

Norwich-ledelsen ser Dean Smiths forståelse for klubben, spillestilen – og ikke minst evnen til å klamre seg fast i øverste divisjon som gull verdt for Norwich.

På mandag kom bekreftelsen.

Det ble ikke Kjetil Knutsen eller Frank Lampard denne gangen. For Mathias Normann er Smith treneren som er inne i Premier League-spillet, har den riktige bakgrunnen – og har ledet en klubb som befinner seg i en lignende situasjon som Norwich. Godt valg.

På lørdag kommer Southampton på besøk til Carrow Road for å teste Smith. I mellomtiden får Frank Lampard fortsette jobbjakten, mulighetene kommer garantert.

Les: Donny van de Beek ønsker avklaringsmøte denne uken