(c) Bilde: Odd: John Kitolano

Det norske backtalentet John Kitolano har signert for Wolverhampton for noen dager siden og er nå på plass på Molineux Stadium

Da kontakten ble inngått snakket Odds daglige leder Einar Håndlykken til VG  «Vi er stolte av å selge en spiller til Premier League. Det har vært interesse for John fra klubben lenge, men det er først nå vi har valgt å selge. Det handler om mange forhold, men spilleren ønsket en overgang og kontrakten går ut om et halvt år».

Les: Statistikk og analyse av Wolverhampton på Oddsen.nu

 

Er vi i ferd med å bli en fotballnasjon? – Ser vi på de yngre spillerne i Norge er det mye som tyder på det.

Talentbasen i Norge vokser kraftig og vi har stadig flere utenlandsproffer.  Når vi ser spillere som Kitolano som har en spennende og uvanlig spillestil for en forsvarsspiller, har vi gode håp for fremtiden.

Man kan lure på hvordan Odd, som stort sett spiller meget tradisjonelt, i løpet av kort tid har «fostret» frem to teknikere og moderne spillere. Først Rafik Zekhnini som gikk til Fiorentina i Serie A og nå John Kitolano som går til Wolverhampton, dog på akademinivå.

Det kan være at tradisjonell grunntrening er bra, selv for de som har en leken spillestil. Det som er bra for norske klubber sin økonomi, er ikke nødvendigvis så bra for Eliteserien som mister profiler som trekker folk til kamper og tv skjermer. På den andre siden er det bra å kunne sette seg på flyet og få med seg en kamp hvor vi har en vi føler vi kjenner på laget.

Kitolano har bestått den medisinske testen og klubbene er nå enige om en overgang for spilleren. Dette betyr at Kitolano er Wolverhamton-spiller med umiddelbar virkning. Laget har en spennende manager i tidligere målvakt Nuno Espírito Santo som helt klart har meget sterke meninger om hvordan et godt forsvar skal organiseres. – Vi er sikre å at John Kitolano snart blir å finne i førsteleveren i en Premier League kamp.

Les: Wolverhamptons muligheter i Premier League 2018/19

 

Vi i Sporten tror følgende om Norges sjanser i fremtidige mesterskap, fra nå kommer vi til å kvalifisere oss til VM og EM og etterhvert også hevde oss på nivå med våre nordiske naboer.

 

Litt info om vår nyeste utenlandsproff. 

John Kitolano fikk sin debut for A-laget til Odd allerede april 2016 bare 16 år gammel. Totalt har han spilt 21 kamper for A-laget, 48 kamper for Odd 2 og en kamp for Odd 3.