Var i sin tid noen løse planer om å bygge et røykerom for Sarri på Stamford Bridge.

De fleste ser på fotballspillere som ekstremt profesjonelle idrettsutøvere som lever et svært strengt liv med fastsatte kostholdsprogram, ingen alkohol og utskeielser, eller røyking. Men det er en sannhet med visse modifikasjoner, da det finnes flere eksempler på at spillere på toppnivå også liker å skeie ut.

Selv om klubbene har blitt mer seriøse i fokuset på en sunn livsstil og ansetter kostholdseksperter, kokker og annet nyttig støtteapparat, klarer noen spillere likevel ikke å holde tritt med den strenge livsstilen som klubbene ønsker at de skal følge. Det vanligste man ser av utskeielser som røyking av sigaretter etter festing med alkohol mens spillerne er i sesong.

Røyking før kamp og i pausen i Italia

Italia er kjent for å være et land der mange er glade i å røyke, og man har blant annet sett den tidligere Napoli- og Chelsea-manageren Mauricio Sarri røyke ustoppelig på sidelinjen under kamper. En ting er at en trener gjør det, men det finnes også mange spillere som ikke klarer å holde seg unna suget.

Norske Haitam Aleesami har opplevd mye i sin klubbkarriere, og har spilt i både Norge, Sverige, Italia, Frankrike og nå Russland. Noe av det mest unike han har opplevd i karrieren sin, kom i den italienske klubben Palermo. Her opplevde Aleesami både røyking inne på toalettene før kamp og til og med i pausen halvveis i kampene. Aleesami ble naturlig nok sjokkert når han først oppdaget dette, men hans svenske lagkamerat, Oscar Hiljemark, fortalte at dette var helt vanlig i Italia.

Også på toppnivå i Italia finnes det eksempler på spillere som ikke har klart å slutt å røyke. Juventus-keeperen Wojciech Szczesny har flere ganger blitt avbildet med røyken i munnen, seneste under sommerens EM der han var førstekeeper for Polen. Den tidligere Arsenal-keeperen ble i sin tid bøtelagt av den engelske klubben for å ha angivelig ha røyket i dusjen etter en Arsenal-kamp.

Festing mer utbredt

Selv om røyking forekommer i ny og ne blant profesjonelle fotballspillere, er det nok mer vanlig for spillere å innta litt alkohol i festlige omstendigheter. Mange spillere har festet både i tide og utide, spesielt er det vanlig å se bilder av festglade spillere etter at sesongen er over og spillerne kan dra på ferier til varmere strøk.

Erling Braut Haaland var blant annet i Hellas i sommer, der han blant annet festet med Manchester City-stjernen Riyad Mahrez. Ellers er det mange fotballspillere som er å se på fasjonable utesteder på steder som Ibiza, Monaco og andre eksklusive feriesteder i Sør-Europa om sommeren.

Det er uansett godt for spillere å få koble av etter lange sesonger, for det er ikke lenge til en ny sesongoppkjøring starter i gang. Fotballspillere har gjerne kun et par ukers sommerferie hvert år, så mange unner nok spillerne i å slippe seg litt løs fra den ellers strengt kontrollerte hverdagen som venter i toppfotballen når sesongen starter igjen.