Skal gi seg et aktivt hvileskjær utenfor Serie A. (foto: juventus, twitter)

Etter ti år som AC Milan-spiller ble Andrea Pirlo hentet inn for å bære den stripete Juventus-drakta (2011-15). Som Chelsea gjorde da de hentet sitt klubbikon Frank Lampard tilbake som manager, gjorde Den Gamle Dame det samme i 2020 med Pirlo etter at Maurizio Sarri hadde gjort sitt i Torino. Som Chelsea, valgte Juventus å gi sin tidligere spillerlegende én mulighet, men ikke flere.

Rundt 65 prosent seire med Pirlo ved rattet i hans første sesong var ikke altfor langt unna Max Allegris 70 prosent seire, men nok til å få Juventus til å tvile på om Pirlo var klar for oppgaven, med kun trenererfaring fra U23-laget til Juventus i bagasjen.

LES: ESPN: «Glemt» United-spiller får ny sjanse hos ten Hag

Pirlo ble erstattet av en hjemvendt Max Allegri, og etter én sesong med den tidligere suksesstreneren, skjønte vi at problemet ikke nødvendigvis lå hos Pirlo.

Dette var tydeligvis et personlig nederlag for Pirlo å bli sendt ut av Torino etter bare én sesong, siden mai 2021 har italieneren stått uten jobb. Mannen trenger selvfølgelig ikke penger etter et langt liv som en av de beste spillerne i verden, men for mye lediggang tar seg ikke bra ut på trener-CV’en.

Nå er Pirlo på vei tilbake, men ikke der vi forventet det. 43-åringen er tidligere linket til ulike Serie A-klubber, men ifølge overgangsjournalist Romano og det tyrkiske mediet Fanatik, er kontrakten til Pirlo mer eller mindre på plass.

LES: Ed Sheeran har ikke gitt opp Premier League-drømmen

Karagümrük har sikret seg et italiensk ikon som ny trener.

Vi måtte som de fleste andre også konsultere google for å se hva dette dreier seg om. Tyrkisk klubb fra Istanbul som spiller i Süper Lig, 8. beste klubb denne sesongen, 8 poeng fra Europaliga-billetten på 4. plass.

LES: Dette er årets lag i Premier League!

Alexander Sørloth har mange godord å si om den tyrkiske ligaen etter suksessen på utleie til Trabzonspor. Dette er et overraskende trekk av Pirlo, men kan være et godt sted å bygge opp erfaring og forhåpentligvis resultater. Hvis han mislykkes, gjør han det uten de varmeste mediespotlightene i Europa.

Vi husker Xavi som «gjemte seg bort» i Qatar da han startet trenerkarrieren i 2019. Nå leder han Barcelona uten at noen stiller spørsmål til hans autoritet som manager.