Luis Enrique (foto: psg, twitter)

Paris Saint-Germain håper at den unge venstrevingen Ansu Fati, som ser på Ousmane Dembélé som en slags mentor skal bli med over til Paris uavhengig av hva som skjer med Kylian Mbappé.

Det hevdes at den franske superstjernen allerede har inngått en avtale med Real Madrid for neste sommer, noe som faktisk er et brudd på Uefa sine regler. – Det er kun lov å snakke med en ny klubb om overgang i de siste seks månedene av en kontraksperiode.

Les: Kan bygge sin egen pyramide for fantasilønnen som legges på bordet

Paris Saint-Germain viser ingen tegn sakke på farten i sommer og shopper som aldri før. – Strategien virker nå å være å ikke gå etter de aller dyreste og etablerte superstjernene, men heller kjøpe flere som passer inn strategien til deres nye manager Luis Enrique.

Så langt i sommer har Paris Saint-Germain signert ni spillere for en samlet sum av 159,8 millioner euro.

Mens Kylian Mbappé-sagaen buldrer videre, Barcelona sett reservekeeper Arnau Tenas fullføre en gratis overgang til Parc des Princes, mens Ousmane Dembélé også ser ut til å være på nippet til å flytte tilbake til Frankrike. Nå vil laget som ledes av tidligere Barça-manager og tidlgiere landslagsjef for Spania Luis Enrique at Ansu Fati skal bli med på lasset.

Les: Har Maguire-erstatter til 30 millioner euro klar


Pariserne forbereder seg på å legge inn et bud på den spanske landslagsspilleren, som Luis Enrique både beundrer og stoler på, som vist under hans periode som manager for La Roja. Derimot sliter Xavi med å finne en rolle for ham i Barcelona, hvor han har vært mer en innbytter fra benken den siste tiden i stedet for en starter. Det vil neppe endre seg selv om Dembélé forlater, spesielt nå som Barça-sjefen ser ut til å favorisere en midtbanefirer med bare to spisser.

Fati har alltid vært klar på at han ville bli og kjempe for plassen sin, men fremtiden hans i Catalonia kan bli avkortet på grunn av andre faktorer utenom det faktum at Xavi ikke er 100 % overbevist.


La Blaugrana sliter forsatt økonomisk. Slik situasjonen er nå, har de bare 13 spillere registrert for å spille i LaLiga (inkludert Dembélé og Franck Kessié, som også har en og en halv fot utenfor døren. Etter at salg av en prosentandel av Barça Studies (en av Barcelonas berømte «økonomiske spaker») har falt gjennom, må klubben finne en måte å få penger raskt. Å la Fati, et akademiprodukt, forlate det ville lette det økonomiske presset betraktelig.

LES OGSÅ: Manés agent langer ut mot Bayern-ledelsen

Fatis forhold til Dembélé kan være det som bringer ungutten til Paris!
Agent Jorge Mendes, som representerer spilleren, forsøkt å orkestrere en overgang for sin klient i flere måneder, med flere Premier League-klubber informert om hans tilgjengelighet, til tross for at Fati nøler.

Fatis nære forhold til Dembéle betyr imidlertid at Paris Saint-Germain har en realistisk sjanse til å signere begge spillerne. På Barças pre-season-turné i USA, scoret innbytter Fati vinnermålet mot AC Milan og løp over sidelinjen for å dedikere målet sitt til franskmannen.