Wilfried Gnonto

Svært mange Leeds-fans er forbannet over oppførselen til italienske Wilfried Gnonto mens det foregikk samtaler om en overgang til Everton som reddet plassen i Premier League. Andre igjen skjønner at han kan miste plassen på landslaget hvis han blir i Leeds og spiller i Championship.


Wilfried Gnonto har i følge 90min økt temperaturen og sendt inn en formell overgangsforespørsel for å prøve å tvinge gjennom en flytting bort fra Leeds United.

Les: Italia har fått ny landslagssjef

Den italienske landslagsspilleren fikk to mål og fire assists i sin debut i Premier League-sesongen i fjor, men klarte ikke å redde Leeds fra nedrykk til Championship. Gnonto har vært gjenstand for stor interesse fra en rekke av Europas toppligaer, og da Everton fikk bud avvist – reagerte 19-åringen med å trekke seg fra Leeds-troppen for å møte Shrewsbury.

Som svar på Gnontos holdning bekreftet Leeds offentlig at de ville ta disiplinærtiltak mot tenåringen, og understreket at han ikke er til salgs denne sommeren. For å «oppmuntre» Leeds til å la ham gå, har Gnonto nå sendt inn en skriftlig overføringsforespørsel.

Mens Everton vendte oppmerksomheten mot en annen Leeds-vinger, og fikk Jack Harrison på lån, har ikke Toffees helt lukket døren Gnonto hvis han til slutt får lov til å forlate.

Gnonto har også mye interesse fra Italia, hvor Juventus, Inter og Napoli alle har spurt om å ta den spilleren som allerede har fått 12 landskamper på lån for resten av sesongen.

Les: ESPN: Har en annen Premier League klubb å bruke pengene sine på

Leeds står overfor et annet dilemma angående kantspilleren Luis Sinisterra som, i likhet med Gnonto, er ønsker av å forlate Elland Road etter nedrykk.

Sinisterras kontrakt skal ha hatt en klausul om nedrykk, men kilder mener at klausulen nå har utløpt.