Tett foran mål Foto Njål Arnar Johansen

Det ble ingen mål i første omgang, men det kunne det lett blitt. Brann startet friskt, mens Rosenborg «bare var der».  Daouda Bamba fikk en god sjanse allerede før det var spilt to minutter, og samme mann hadde et godt skuddforsøk bare tre minutter senere. Petter Strand var også nære for hjemmelaget før pause, og like etter holdt Vegar Eggen Hedenstad på å sette ballen i eget nett.

Man trenger litt flaks også, det var noe Brann manglet ihvertfall foran Rosenborg-målet. – Ved noen anledninger var Rosenborg også nære mål i første omgang.   Babajide David Akintola ble spilt strålende gjennom av Anders Konradsen etter drøye ti minutter, forsøkte å runde keeper, men godt keeperspill av Håkon Opdal hindret 0–1. Like før pause gispet stadion da RBK var nære på et hjørnespark.

Les: CNNs presentasjon av Ada Hegerberg

Foto Njål Arnar Johansen

Det var Babajide David Akintola som avgjorde for Rosenborg på et tidspunkt da alle trodde det skulle bli uavgjort. – Det viste seg å være et smart trekk av Horneland å hente en han kjenner godt fra tiden i Haugesund.

Det var et grusomt forsvarsspill fra Brann som gjorde at Pål Andre Helland fikk slå ballen i femmeteren, Brann-forsvarerne er passive og ser på klokka og mister synet av Akintola på bakre stolpe. Han styrer inn kampens første mål – med kneet!

Nå det langslagspause både for Brann som er hektet av gullkampen og for Rosenborg som har gikk sin hovedtrener Eirik Horneland litt mer ro inn i landslagspausen.

Rosenborg har med dagens resultat fortsatt klatringen på tabellen og innehar nå 11.plassen i Eliteserien.