Harry Maguire (foto: united, twitter)

Harry Maguire skal bort fra Old Trafford. Ryktet har økt i styrke denne sesongen, nå er det få som tror kapteinen blir å se med United-drakta neste sesong. Gareth Southgate sa det så elegant om landslagsspillerens manglende spilletid og posisjon i klubben: «Dette kan ikke fortsette».

Maguire har vært linket til flere Premier League-klubber, ifølge Daily Mail har Newcastle banket på for en overgang på midtstopperen med fattige 16 Premier League denne sesongen.

LES: Manchester United går glipp av fantastisk David de Gea erstatter

Problemet er at United investerte gruelig mye i Maguire i 2019. I tillegg har Erik ten Hag tydelig vist at den engelske landslagsspilleren ikke har kvalitetene United trenger fremover i midtforsvaret. Når venstreback Luke Shaw hentes inn i midten før Maguire, kan dette ikke gjøres tydeligere. Så her er det snakk om at Maguire er helt uaktuell for den resterende kontraktsperioden til 2025.

I følge den engelske avisen har Newcastle kommet med ønske om å leie Maguire for sesongen. Nice try. Daily Mail hevder Eddie Howe og gjengen fikk et klart avslag, der det kun dreier seg om permanent exit på 30-åringen.

LES OGSÅ: Youri Tielemans valgte Aston Villa og Unai Emery