Stor jubel i Manchester. Kilde: Pixabay

Investorer fra Qatar planlegger et gigantisk bud på Manchester United og ønsker å gi manager Erik ten Hag økonomisk støtte til å lede klubben tilbake til toppen, skriver Daily Mail.

Kilder har avslørt at en gruppe private personer med høy formue basert i den oljerike staten, støttet av Qatars vertskap for VM, har rettet blikket mot United som de ser på som «fotballens kronjuveler».

PÅ VEI BORT FRA CHELSEA: Ønsket av flere klubber

De vil gi et bud på United i løpet av de kommende dagene, før fristen i midten av februar satt av Glazers, og er sikre på at deres bud vil blåse konkurransen av banen.

Uniteds eiere søker mer enn £6 milliarder for klubben, i tillegg til at det vil kreves store summer for å gjenoppbygge Old Trafford. Eventuelt bygge et nytt toppmoderne anlegg. Et slikt prosjekt kan koste mer enn 2 milliarder pund, men det ville ikke være et problem for gruppen fra Qatar.

Ten Hag jubler over ny stadion og enda større budsjett(foto: united, twitter)

Et potensielt hinder er Qatar Sports Investments sitt eierskap av Paris Saint-Germain. Samme selskap kan ikke eie to klubber i samme konkurranse – og United og PSG kan møtes i Europa.

LES: Suksesstrener takker nei til Leeds-jobben

Budet på United ville komme fra separate, individuelle Qatar-investorer. Det er ingen interesse for å kun investere i klubben, det kun en fullstendig overtakelse som diskuteres.

Kilder fra Qatar har avslørt at gruppen ønsker å bruke kunnskapen som de fikk fra å arrangere verdensmesterskapet og søker et nytt prosjekt.

Det vil inkludere å gi Ten Hag et budsjett for å la ham konkurrere om signeringer med verdens rikeste klubber.

«Disse menneskene er seriøse. De vil sørge for at United er der de burde være, og de er sikre på at deres vil være det sterkeste budet. Det er betydelige midler tilgjengelig, i følge kilden til den britiske avisen.