Frankrikes president Emmanuel Macron som på mange måter er en litt utradisjonell president har uttrykt ønske om å se den tidligere Real Madrid manageren Zinedine Zidane tilbake i Frankrike ikke som landslagssjef, men som manager for den søkkrike klubben Paris Saint-Germain.

Uttalelsene hans kom midt i ryktene om Paris Saint-Germains potensielle interesse i å utnevne Zidane til å etterfølge Mauricio Pochettino denne sommeren til tross for at sistnevntes kontrakt løper til 2023.

«Nei, jeg har ikke snakket [med Zidane], men jeg har stor beundring for ham, som spiller og trener,» sa Macron til RMC Sport.

LES: Kjetil Knutsen får konkurranse fra Ronny Deila og dansken som skaffet Malmö seriegull i 2021

«Han vant tre Champions League-titler med Real Madrid, som er noe vi ønsker for klubbene våre. Jeg vil at han skal komme tilbake for å promotere Frankrike.

«Jeg håper, for innvirkningen på den franske ligaen og for Frankrike, at [Zidane] kommer tilbake og trener en stor fransk klubb, det ville vært flott.

«Min rolle er å si at Frankrike er en stor nasjon for sport og fotball, at det er flotte mennesker som elsker denne sporten. Det er viktig for oss at de beste spillerne vi har trent, som noen ganger har strålt på internasjonalt nivå, kan komme tilbake.»

Franske medier peker imidlertid også på Nice-manager Christophe Galtier som Pochettinos potensielle erstatter og som sagt ingenting er avgjort.

I mellomtiden innrømmet Macron for noen dager siden at han rådet Mbappe til å bli værende og fornye kontrakten sin med PSG midt i interesse fra Real Madrid.

LES: Goal: Manchester United klar for å signere Ajax-stjerne

«Jeg snakket med Mbappe for å råde ham til å bli,»

«Min rolle er å forsvare Frankrike.»