Alexander Sørloth fosser frem

Denne sesongen i La Liga for Real Sociedad beviser den norske landslagsspissen Alexander Sørloth nok en gang han er en fantastisk spiller bare han får rom og litt tid på å komme igang.

I den tyske storklubben RB Leipzig fikk han egentlig aldri sjansen til å bevise og ble henvist til benken og utlån. RB leipzig var en gjenntagelse av historien fra Crystal Palace hvor han også raskt havnet i skyggenes dal.

Sesongen 2019/2020 ble han på utlån fra Crystal Palace til Trabzonspor toppscorer i tyrkiske Süper Lig noe som førte til salget rimelig rett etter sesongen til RB Leipzig. Der ble han først ignorert av manager Julian Nagelsmann for så å bli sendt ut i kulden av Jesse Marsch. – På utlån hos Real Sociedad kommer målene strømmende, Alexander Sørloth står for nesten 25% av lagets mål.

I prinsippet Klar for Champions League

Hva nåværende manager Marco Rose velger å gjøre med Alexander Sørloth når låneperioden er over til sommeren er det pr nå ingen som vet, men Real Sociedad manager Imanol Alguacil håper intenst de kan få til et kjøp.

Sørloth har kontrakt med tyske storklubben RB Leipzig til sommeren 2025. I San Sebastián har trønderen levert meget godt og skaffet seg en høy stjerne.

Elleve mål og to målgivende pasninger på 31 kamper er fasiten. I tillegg har det blitt to fulltreffere i europaligaen og like mange i den spanske cupen. – Neste år spiller Real Sociedad nesten helt sikkert i Champions League mye takket være Sørloth.

Etter gårsdagens 1 – 0 seier mot Almeria har Real Sociedad en åtte poengs ledelse ned til Villarreal på femteplass. Sørloth og co har to kamper igjen, mens Villarreal har tre.

Imanol Alguacil forsøker i være balansert og dempet i sin beskrivelse av Sørloth, det for å ikke snakke opp prisen som RB Leipzig vil kreve. – De har i praksis glemt han og vil trolig selge billig, spesielt hvis de lener seg på verdiestimatet fra Transfermarkt som ser på fotball verden over med tyske briller. De mener 12 millioner euro er riktig verdivurdering, en pris som Real Sociedad ville slått til uten å tenke seg om: «Jeg har alltid sagt at når Alex er den beste versjonen av seg selv, er han en toppspiller, og han har vist det igjen. Ikke bare i den forrige kampen, men hele sesongen. Når han er god, utgjør han forskjellen. Han har hatt en god sesong, men han kunne ikke hatt det dersom han ikke hadde gode spillere rundt seg» sier trener Imanol til eldesmarque.com.

Real Sociedad-sjefen får videre spørsmål om hvor viktig det er å beholde klubbens norske målgjører etter at låneperioden utløper. «Jeg sa det allerede i begynnelsen av oppkjøringen: Jeg har den best mulige troppen. Det har sikkert vært tropper i Real Sociedad med mer talent, men jeg er klar på at i det daglige har vi akkurat nå en tropp som er gull».

Les på Engelske klubber: Saka er med videre!

Sørloth skrev kontrakt med den tyske klubben høsten 2020.