Allen, twitter. (foto: swansea, twitter)

Han var bare en guttunge på 16 da han fikk førstelagsdebuten hos Swansea. De neste seks årene ble det 150 kamper i den walisiske drakta. Joe Allen var spilleren som var med på den utrolig reisen fra League One til Championship til Premier League. Da tidligere Swansea-manager Brendan Rodgers tok over tøylene på Anfield ble Allen hentet til Liverpool. I sommer er det tid for å finne tilbake til røttene.

Den walisiske midtbanespilleren fikk solide 132 kamper i Liverpool-drakta (2012-16), men bestemte seg siste sesongen for at han trengte mer spilletid. Dette fant han hos Stoke. Fireårskontrakt ble signert, Liverpool fikk 13 millioner pund for salget.

LES: Tottenham presenterer sommerens signering nummer fem

Allen fikk sin spilletid hos Stoke, og tok en fireårsforlengelse i 2018. I sommer var det slutt etter 221 kamper (20 scoringer og 18 assists).

Så hva gjør en 32-åring som har vært plaget av skader de siste seongene, men har vært med på 504 kamper fordelt på Championship, Premier League, Europaleague og cup’er?

På fredag satte free agent Allen signaturen på Swansea-kontrakten. Det var på tide at en av klubbens store sønner returnerte.

Kontrakten løper til 2024, Swansea har godt av å han en spiller som opplevde turen fra League One til Premier League. 15. plass på Championship-tabellen forrige sesong forteller at de trenger en Allen-type.

LES: Manchester United inne i et salig overgangskaos