(c) Foto: Bodø/Glimt: Andreas van der Spa og Adrian Skindlo

Det er to meget fornøyde akademispillere som begge har forlenget sine kontrakter ut 2019 og samtidig fått beskjed om at de er en del av Bodø/Glimt sin fremtid. 

Denne sesongen er det utlån som gjelder for Andreas van der Spa og Adrian Skindlo

Andreas van der Spa er utlånt til Alta IF, som er i PostNord-ligaen, mens Andrian Skindlo skal spille med den islandske førstedivisjonsklubben Afutrelding.

Begge spillere var en del av Glimts U19-lag som vant 4. divisjon i 2019 og som kom seg helt til kvartfinalen i NM for U19. De debuterte også for A-laget under deres cupkamp mot Melbo .

Les: Hva blir det til: Tottenham, Manchester United eller Real Madrid?

Bra for utviklingen
– Dette er en mulighet for begge spillere til å fortsette deres progresjon inn i senior fotballen og demonstrerer den langsiktige suksessplanleggingen vi har på plass på Glimt, forteller akademiets leder, Gregg Broughton.

– Andreas trente to uker med Nest-Sotra forrige sesong, og har hatt muligheter til å trene med både Mjølner og Alta i januar. Alta er en ambisiøs klubb og har i Bryant Lazaro en trener som vil sikre at spillerutvikling er en prioritet i klubbens planlegging, fortsetter Broughton.

Broughton mener utlånene vil være bra for begge spillerenes utvikling.

– Vi ville at Adrian skulle være komfortabel med å være ukomfortabel, og vi er glade for at Afturelding gir han denne muligheten. Det er en klubb vi jobbet med da jeg var i Norwich City og de har et ungt lag som vil være bra for Adrians utvikling.

– Å ha to spillere født i 1999 integrert i A-laget, Jens-Petter og Andreas, og i tillegg ha to spillere til født i 1999 som også får erfaring fra senior fotball viser styrken i dybden i klubben og det gode arbeidet som har foregått bak kulissene de siste fem til seks årene, avslutter Broughton.

Gleder seg
– Jeg gleder meg til å komme meg litt bort. Til et nytt miljø, og en ny klubb med nye spillere og trenere. Jeg håper at jeg der kan være en viktig brikke i laget og samtidig utvikle meg som spiller, men også som person, forteller Andreas van der Spa.

– Jeg føler meg kjempeheldig som har fått denne muligheten, og jeg gleder meg mye. Det er en fin mulighet til å vise meg fram og til å ta steg som spiller og person, sier Adrian Skindlo.