Didier Deschamp smiler bredere enn det fjeset er designet for.

Didier Deschamps har klart kunststykket og snu et meget arrogant landslag som en samlet frank presse mente var tapt og vinne fotball VM i Russland sommeren 2018. Nå forlenger kan sin kontrakt som landslagssjef for Frankrike frem til etter VM-sluttspillet i Qatar i 2022.  

I begynnelsen av sin karriere som landslagssjef gikk det ikke spesielt bra, det tok mange år etter han startet i 2012 og det var bare hans historiske brag som reddet han i den perioden.  Deschamps var i tillegg lagets kaptein da Frankrike vant VM-gullet på hjemmebane i 1998.

Den franske fotballpresidenten Noel Le Graet har tidligere sagt at 51-åringens framtid som fransk landslagssjef var avhengig av hvordan Frankrike gjorde det i EM-kvalifiseringen.

Deschamps ledet Frankrike trygt gjennom kvalifiseringen, og Frankrike ble trukket ut i samme gruppe som Tyskland, de regjerende EM-vinnerne Portugal og ett lag fra omspillet da EM-gruppene ble trukket nylig.

Deschamps vil om kort tid bli den lengst sittende franske landslagssjefen i historien. Michel Hildago satt i åtte år og seks måneder mellom januar 1976 og juni 1984.