Stefan Espeland

Etter å ha vært knallsterke i Get-ligaen med glimrende spill blant andre fra VM-aktuelle Stefan Espeland røk Vålerenga ut av sluttspillet i andre runde mot et Frisk Asker-lag som hadde klart å snu kjerringa. 

Backen kom tilbake til VIF og norsk ishockey foran fjorårets NM-sluttspill. Denne sesongen var han svært sentral i Oslo-klubbens gullsuksess i eliteserien. Med hele 61 målpoeng ble han den backen som har plukket flest målpoeng i Vålerenga-historien.

Les: «Alle» snakker om Benfica duo Raul Jimenez og Luka Jovic

Vålerenga var klare favoritter før sluttspillet

Frem til sluttspillet var Vålerenga knallsterke, mens Frisk Asker knapt hang sammen og de sparket sin hovedtrener (Scott Hilmann). Etter Frisk Asker satte inn assistenttrener Jan André Aasland som hovedtrener har det gått langt bedre.

Espeland scoret 11 mål og la 50 målgivende pasninger i løpet av 47 kamper i grunnserien for seriemesteren. Nå er Vålerenga-spilleren klar for den tyske klubben Fischtown Pinguins. – De er også ute av sitt sluttspillet etter å ha tapt mot Thomas Sabo Ice Tigers.

Les på Popidol: Billie Eilish opplever global suksess med sitt melankolske album

Fischtown Pinguins holder til i Bremerhaven og endte på 7. plass (14 lag) i serien denne sesongen.

«Det er kjempesynd at vi mister Espeland. Han har vært helt enestående hele sesongen. Stefan Espeland er en back det blir veldig vanskelig å erstatte. Vi ønsker ham lykke til i utlandet», sier VIFs sportssjef Espen «Shampo» Knutsen.