Richard Arnold

Richard Arnold kom til Old Trafford er par år etter Glazer-familien i 2005 kjøpte seg inn i Manchester United med penger måtte låne. Han har stort sett opererert i skyggen av klubbens pengemann Ed Woodward.

Nå etter 16 år er det rimelig klart han forlater klubben. The Athletic melder at Richard Arnold forventes å forlate klubben i forbindelse med at Sir Jim Ratcliffe kjøper seg inn i United.

Les: David Datro Fofana med ektefølt unnskyldning, utestenges likevel!

Kjemikaliegiganten Ineos eier, Sir Jim Ratcliffe (som ble seks milliarder pund rikere i løpet av 2022), Storbritannias rikeste mann, er nær ved å kjøpe en eierandel på 25 prosent i Manchester United. Til tross for at det er en minoritetsandel av eierskapet i United, forventes han å få kontroll over klubbens sportslige aktiviteter. – I og med at han kjøper aksjer fra Glazer -familien får de nå tilsammen under 50%. (De har nå 69% med kjapp hoderegning sitter de etter salg av 25% igjen med 44%.)

Det har tidligere blitt rapportert at tidligere Southampton, RB Leipzig og Monaco sportsdirektør Paul Mitchell er på vei inn for å erstatte nåværende fotballdirektør John Murtough. Og torsdag kveld kommer det meldinger om at også administrerende direktør Richard Arnold er ventet å forlate klubben.

The Athletic skriver at Arnold forventes å gå fordi Ratcliffe vil ha sin «egen administrerende direktør» i en eventuell overtakelse av den sportslige virksomheten. Selv om administrerende direktør-stillingen teknisk sett ikke er en del av den sportslige virksomheten, vil Ratcliffe kreve dette av Glazer-familien.

Jean-Claude Blanc, som tidligere var administrerende direktør i Juventus, og forlot en høytstående rolle i Paris Saint-Germain i desember i fjor, er en av favorittene til å ta over etter Arnold.

Les: The Athletic: Rival jakter McTominay-signering

Arnold har blitt sterkt kritisert det siste året på grunn av klubbens håndtering av Mason Greenwoods være eller ikke være i klubben. Konsernsjefen tok til orde for å reintegrere Greenwood i Uniteds førstelag etter at anklagene mot ham rundt mistenkt voldtekt og partnervold ble henlagt tidligere i 2023. Deretter trakk han tilbake da initiativet ble lekket til media og han fikk tung kritikk fra støttespillere, veldedige organisasjoner og politikere i England.

Arnold har vært administrerende direktør i Manchester United siden 2022 da han tok over etter Ed Woodward.