Hjem Fotball Hvorfor forlate Barcelona for PSG?
Hvorfor forlate Barcelona for PSG?

Hvorfor forlate Barcelona for PSG?

juli 27, 2017

Sommerens store overgangs-saga er fortsatt ikke over. Neymar har i store deler av sommeren vært linket til den franske klubben PSG. SkySports.com har sett på grunner til at han kanskje vil flytte på seg.

 

Etter lang tid med spekulasjoner rundt det som kan bli tidenes dyreste overgang postet lagkompis Gerard Pique et bilde på SoMe, bildedele-tjenesten Instagram, et bilde av de to nevnte, med teksten «Han blir»

Foto: Instagram, Pique

 

Denne posten fra Pique fikk nok mange Barca-fans til å puste lettet ut, men var dette rett fra Neymar, en offisiell uttalelse? Svaret er nei. I ettertid har Pique selv sagt at dette kun var hans egen mening og følelse om saken. Overgangs-sagaen ruller videre.

«Tvil, tvil og enda mer tvil»

Spanske Sky sin journalist Guillem Balague har prøvd å få Neymar til å gi en beskjed til fansen at han fortsatt ønsker å bli i klubben, men Neymar har fortsatt ikke gitt noe tegn. Den spanske journalisten mener dette er tegn på at hva som startet som overgangs-sladder, nå ser mer og mer ut som noe som kan skje.

Den Catalanske avisen Sport bruker overskriften «Tvil, tvil, og enda mer tvil» om situasjonen rundt den brasilianske diamanten. Avisen skriver videre at det som gjør mest vondt er at spilleren selv ikke kommenterer ryktene, og denne stillheten sier i seg selv mye.

Neymars rolle i Barcelona

SkySports.com skriver at Neymar som en del av en angreps-trio av stjerner i Barca må man regne med å ofre noe for det beste for laget. Men Neymar føler kanskje at han ofrer mer enn sine lagkompiser. Etter å ha scoret mer enn 20 mål de siste sesongene, men bare scoret 13 mål sist sesong.

Neymar er satt på venstre kant for å servere Messi og Suarez som til sammen scoret 66 mål. Neymar har også fått beskjed om å jobbe hjemover, i motsetning til Messi som gjør hva han vil. Kan dette være grunner til å forlate Barcelona for PSG?

SkySports sin Spania-ekspert, Terry Gibson,  tror ikke det.

«I don’t think it was a spectacular season for Neymar last year and maybe one of the reasons Barcelona weren’t as successful was because Neymar and Suarez both did not score as many goals as the previous season,»

«He can’t complain about how he has been treated, where he is playing or his role in the team. For a lot of people playing in that front three is as good as it gets for a young player. He is 25, so he will step out of the shadow of Messi, who is five years older.»

Gibson mener at Neymar ikke hadde en spektakulær sesong, og at dette kan være en av grunnene til at klubben ikke hadde den suksessen de ofte har. Han mener Neymar ikke kan klage på hvordan han blir brukt på laget. Mange mener de tre er de beste i verden. Han er bare 25 år gammel og vil få mulighet til å komme bort fra skyggen til Messi, som er fem år eldre.

Neymar bli i Barcelona

SkySports journalisten tror også at Neymar blir værende i Barcelona. PSG har ikke den samme statusen, den samme historien og heller ikke like mange gode spillere.

Er ønske å være nummer en i klubben så stor at Neymar ønsker å reise fra Barcelona? For så lenge Messi spiller, vil Neymar være nummer to.

Sporten.com følger selvfølgelig utviklingen spent.

 

 

Les også: