Óscar Ramírez

Óscar Ramírez hadde bare vært assistent i en uke da Costa Rica sin landslagssjef Paolo Wanchope i 2015 ivrig deltok i en slåsskamp på tribunen. 

Paolo var kjent for å være en hissigpropp, men gikk for langt og måtte trekke seg da han under en U21 landskamp i Panama stormet tribunen for å dele ut noen slag selv. – Etter hendelsen ble assistent Óscar Ramírez plutselig landslagssjef.

Det gikk veldig bra helt frem til VM, han er godt likt blant spillere og fans og tok Costa Rica til Russland på en jubelbølge.

Les på Helsesjefen: Dette er en app som faktisk redder liv

Første kamp i gruppespillet var mot Serbia, de en jevn kamp 0 – 1. Costa Rica sin andre kamp var alle egentlig innstilt på at de skulle tape, Brasil vant 2 – 0 og de var med null poeng på de to første kampene ute av VM. I den siste kampen mot ble spennende, trist den ikke kom mens de fortsatt hadde håp om å gå videre. Sveits – Costa Rica 2 – 2.

Et poeng var ikke nok for Costa Rica sitt fotballforbund, de har bestemt seg for å ikke forlenge kontrakten til «fremtidens mann».

«Óscar Ramírez kommer ikke til å fortsette som landslagssjef. Hans kontrakt har gått ut» sier Costa-Ricas fotballpresident Rodolfo Villalobos.