Ole. (foto: united, twitter)

Halv tolv på søndag kom bekreftelsen fra Manchester United. Nattens krisemøte hadde endt i enighet om oppsigelse av Solskjær. Den tidligere superinnbytteren på Old Trafford ble selv byttet ut.

4-1 tapet mot Watford var ille nok, men måten United-spillerne virret rundt på banen var trist å se på. De siste månedene med motgang for verdens største klubb har skapt en usikkerhet som blir synlig når det betyr som mest på kamparenaen.

Les: De ligt og Christian Eriksen har overtatt lønnstoppen

Engelsk og store deler av norsk presse har de siste månedene skreket etter Solskjærs oppsigelse så spyttet har sprutet over mikrofon og tastatur. Manchester United-ledelsen beholdt roen, som den gjorde forrige sesong da Solskjær ledet klubben i en periode med motgang.

Etter søndagens kamp var det tydelig at United nå er i en fase der noe må skje. Som en BBC-kommentator tørt sa det etter Watford-tapet: «United kan ikke gi 22 spillere sparken, så det må bli manageren som blir syndebukken.»

En trist dag for oss som har backet Solskjær hele veien, men Petter Saltvedt hos NRK satt det hele i perspektiv i oppdatert-podcasten i begynnelsen av november, med tittel: Solskjærs usannynlige United-eventyr (kan anbefales).

Her minner Saltvedt nordmenn på at Solskjær ble hentet fra lille Molde som vikar for verdens største klubb i desember 2018, gjorde seg fortjent til fast stilling hos verdens største klubb noen måneder senere, og har som nordmann ledet verdens største klubb i verdens største idrett i nesten tre år.

Så til Solskjær-kritikerne som nå endelig kan si «hva var det jeg sa!», mens vi andre har sittet i sofaen med fasiten på hvordan jobben som United-manager bør gjøres, har Ole Gunnar Solskjær vært der.

Da Solskjær tok over etter kaoset i desember 2018 var han akkurat det United trengte. Det har skjedd så vanvittig mye positivt med United på Solskjærs vakt, Varane og Ronaldo hadde aldri valgt Old Trafford hvis de to gutta ikke hadde sett det samme.

2 OLE GEND. (foto: united, twitter)

Nå er det tid for neste fase på Old Trafford. Ole Gunnar Solskjær vil for alltid være en legende.

Les: Xavi skjønner ikke spørsmålet om tapte titler