Eddie Howe peker på spillerne han trenger. (foto: newcastle, twitter)

Ikke mange ser Diogo Jota på som en klar salgskandidat hos Liverpool, men mye har skjedd siden portugiseren ble hentet fra Wolverhampton i 2020 for 40 millioner pund. Interessen for en Jota-signering er hvertfall til stede.

Jota spilte en avgjørende rolle da Jürgen Klopp kunne lede Liverpool til både FA Cup og Ligacup-tittel forrige sesong, mens Premier League-tittelen gikk tapt på grunn av ett fattig poeng. Det var forrige sesong. Nå roterer Klopp Darwin Nunez, Gakpo og Mo Salah i angrepet mens Jota håper på mer spilletid og uttelling (har hatt to runder med skade). 14 kamper på banen så langt, fortsatt null scoringer i protokollen (6 assists).

LES: Selger en av Premier Leagues beste keepere

Det er ikke noe uvanlig at Liverpool-spillere har en sesong med dårligere uttelling og mindre spilletid, men i sommer går Liverpool mot det som skal bli en omfattende utskifting. Med flere spillere på exit som spaserer ut som free agents, kan Liverpool være avhengig av å selge spillere som bringer gode inntekter uten at det stanser den sportslige suksessen.

Diogo Jota er nå en av disse spillerne. Ifølge Footballtransfer har Newcastle siktet seg inn mot portugiseren. Eddie Howe og gjengen digger den portugisiske landslagsspilleren, som med sine 40 Premier League-scoringer på 130 kamper har vist han kan gi Newscastle mer scoringskraft i verdens tøffeste liga.

LES OGSÅ: Skjønner han kan få sparken

Footballtransfers hevder Jota vil koste rundt 60 millioner pund, men legger til at Liverpool neppe er spesielt lysten på å sende spilleren sin til det som «over natta» har blitt en konkurrent til Champions League-billett.