Raphael Varane har gjort sitt. (foto: Manchester United)

Den franske verdensmesteren spilte første del av sesongen dessverre bare en birolle (skade/manglende form), i vinter svirret ryktene på balløya om at Varane var på vei bort. 30-åringen ble værende, kom seg tilbake på kamparenaen, men har ikke hatt den innvirkning på kampene som forrige sesong. Med en dalende kurve for en av klubbens best betalte, er det ingen overraskelse at Varane ikke blir del av Ratcliffes satsing for neste sesong.

Football-Insiders kilder hevder United-ledelsen har tatt avgjørelsen om å ikke utnytte opsjonen for forlengelse med Varane. Dette er en del av den store «opprydningen» i troppen før neste sesong. Ifølge Football-Insiders kilde har Varanes ukelønn på rundt 4,6 millioner kroner veid tungt for at opsjonen ikke benyttes.

LES: Robin van Persie har ikke engang tatt trenereksamen før jobbtilbudet ligger på bordet

Ifølge Football-Insiders kilder vil Manchester United la Varane forlate klubben på free transfer i sommer.

Manchester United bygger opp et ungt lag med spillere som Garnacho, Mainoo og Højlund, mot Liverpool viste 19-åringen Willy Kambwala han fortjener mer spilletid i midtforsvaret. Med Varane borte etter sesongen, vil det bli mer boltreplass for det som kan bli neste midtstopperstjerne i klubben.

Alt du trenger å vite: Bournemouth – Manchester United

F7: Mourinho i ferd med å gjøre «det utenkelige» for tidligere supportere