Alexander Munksgaard: Bilde: Aafk.

Aalesund havnet på en 9.plass i Eliteserien i fjor, langt over det de aller fleste eksperter spådde, de ble faktisk sett på som en nedrykkskandidat. – I år er forventningene litt høyere.

Det har vært noen aktive dager for Aalesund og nå bekrefter de at Alexander Munksgaard fra danske AGF på en låneavtale med opsjon.

Les: Hva gjør en mann som har brukt 61 milliarder kroner på knappe ni måneder i Paris!

25-åringen kan spille både back og midtstopper er svært fornøyd med å være på plass: «Jeg kommer fra Danmark med en del erfaring, så jeg er klar til å bidra med det her i det som forhåpentligvis blir en super sesong! Jeg spilte sammen med Kasper Lunding på høyresiden i AGF, så vi har et godt kjennskap til hverandre der!.

På Aafk sine sider kan du se hele velkomstintervjuet med Kasper.

Det sier sportslig leder Bjørn Erik Melland har barer gode ting å si om den 25 år gamle danske forsvareren: «Alexander er en spiller vi har diskutert i flere vinduer, men det var først nå at det var mulig å realisere dette. Han har en fin alder, og kommer inn med erfaring og kvaliteter som definitivt vil styrke oss.»

  • «Jeg kommer fra Danmark med en del erfaring, så jeg er klar til å bidra med det her i det som forhåpentligvis blir en super sesong! Jeg spilte sammen med Kasper Lunding på høyresiden i AGF, så vi har et godt kjennskap til hverandre der.»

Dansken har skrevet under på en utlånsavtale med Aalesunds Fotballklubb. Den har en varighet til 31. juli, og i avtalen ligger det også en opsjon om kjøp.

Alexander kommer fra Superligaen og AGF. Han startet karrieren i FC Midtjylland, hvor han spilte til 2019. I en periode var han på utlån til Lyngby. Veien gikk videre til AGF for fire år siden.

LES: Tidligere dommerkomité-sjef granskes for Barcelona-utbetalinger

  • Vi er veldig fornøyde med at vi får Alexander Munksgaard til AaFK. Han har på tross av sin unge alder over 100 kamper i Superligaen for AGF. Han har spilt på alle aldersbestemte landslag for Danmark, og tok bronse i Superligaen med AGF i 2020. Spilte da fast på laget. Han kan bekle både back og stopperplass. En seriøs og fin fyr med gode referanser, lyder det fra AaFKs hovedtrener Lars Arne Nilsen.


Aafks nyeste spiller har en rekke kamper for Danmark på aldersbestemte landslag. Han har representert de danske drenger fra U16- til U21-nivå. Totalt har det blitt 46 kamper med flagget på brystet.