No-nonsense Daniel Levy.

Det er ganske tydelig at Tottenhams sterke mann styreleder Daniel Levy følte seg truet av den enorme populariteten til manager Mauricio Pochettino fikk etterhvert som startet å vinne flere og flere kamper. – Til slutt kom Tottenham til Champions League finalen og det forskjøv maktbalansen i klubben. 

Fra å være støttespiller gikk Daniel Levy inn i krisemodus og ble en motstander, ventet på en anledning til å få bort Mauricio Pochettino samtidig som han konstant la ut snubletråder.

Les: Sveriges beste klubb kan takke heksedoktor

Et lite eksempel var at Mauricio Pochettino fikk ikke lov til å sette opp kameraer for å registrere treningene og senere analysere dem. Selv ikke da han tilbød seg å betale for dem selv. – En leder er typisk ansvarlig for sporten og må selv bestemme hvilke virkemidler han bruker på treningen sin.

Det var ikke slik i Tottenham for Mauricio Pochettino. – Den nå tidligere manageren skulle jobbe under forhold bestemt av styreleder Daniel Levy.

Les: Tre storklubber i de tre største ligaene vil ha Mauricio Pochettino

Det er det Daily Mail skriver i kjølvannet av at han fikk sparkingen:

‘I juli, da spillerne forberedte seg på sesongen, ville Pochettino installere kameraer på Tottenhams treningsanlegg for å registrere treningsøktene. Daniel Levy nektet imidlertid å bruke 80 000 pund på det. ‘

Men det var argentinernes ønske om å få dem installert, så han tilbød seg å betale for dem ut av egen lomme, men også her skulle Levy ha nektet.

‘Dette var huset hans, og derfor var det bare han som måtte gjøre noe med det. Pochettino var rasende. ‘

«Maktkampene fortsatte da Levy aksepterte et tilbud på 10 millioner pund fra Amazon om å lage en dokumentar.»

Som en del av dokumentaren ble kameraer installert på Pochettinos kontor, som skulle registrere hvert sekund av argentinernes hverdag i det han ellers så på som sitt private rom.

Amazon var også til stede på José Mourinhos første arbeidsdag onsdag. Først til presentasjonen klokka 6.30, deretter til fotograferingen og deretter til selve treningen. Engelske medier lurer også på om sparkingen av Pochettino også vil være en del av dokumentaren.

Pochettino er en iPhone 11 – Mourinho en Nokia 8210

Mange har reagert med ulike mer eller mindre seriøse innspill, vi må innrømme å sammenligne med mobiltelefoner er en vi liker.  Med portugiseren brakt inn i Tottenham, kan Harry Kane, Dele Alli, Christian Eriksen og de andre Spurs-stjernene se frem til en noe annen managertype enn Mauricio Pochettino.

«Det er utrolig urettferdig at Poch ikke fikk sjansen til å ta farvel med fansen.»