(c) Bilde: Brann FK: Nicholas Marthinussen

Brann koser seg på toppen av Eliteserien og har blitt en attraktiv klubb igjen, nå gir de sin tredje fra U-stallen en proffkontrakt. – De to som allerede er «inne» i varmen er Marius Bildøy og Emil Kalsaas.

18-år gamle Nicholas Marthinussen debuterte på Branns A-lag sist måned. Det er blitt to cupkamper så langt, i tillegg til at han har sittet på benken i Eliteserien.

Les: G17 landslagsspiller: Fra Brann til Bundesliga

Nå sender klubben et tydelig signal til unggutten ved å tilby ham proffkontrakt. Sportssjef Rune Soltvedt forteller at den strekker seg ut 2020 og ble signert torsdag morgen.

«Nicholas har benyttet de mulighetene vi har gitt ham. Helt fra han fikk dra på treningsleir med A-laget i vinter og frem til gårsdagens cupkamp har han jobbet målrettet og vist stor vilje til å lære» sier Soltvedt til Brann sine sider.

Marthinussen innrømmer at vinteren og våren har vært begivenhetsrik. Rødt kort onsdag og proffkontrakt torsdag topper det hele.

«Ja, det har vært to dager med store kontraster. Kjedelig å bli utvist, men det viktigste var at det ikke gikk ut over laget»

Han er glad for muligheten han har fått nå:

– Jeg har jobbet hardt for å få denne muligheten. Godt å vite at Brann tror på meg.

– Året så langt har vært litt surrealistisk. I fjor vår var jeg ikke fast på andrelaget, og nå trener jeg jevnlig med A-laget og har debutert i cupen. Jeg har jobbet hardt for dette, minner han om.

– Men dette er ett steg på veien, og på sikt et målet å spille meg inn på førstelaget, legger han til.