Futsalens øverste divisjon er innlemmet i toppidrettsveilederen og kan starte med kontakttrening.

Futsalsesongen nærmer seg, og nå har NFF fått positivt svar på søknaden om å innlemme Eliteserien i futsal i Norges Idrettsforbunds toppidrettsveileder.  

– Dette arbeidet har pågått en god stund, og vi fikk grønt lys rett før helgen. Det er veldig gledelig og viktig, dette betyr at eliteserieklubbene i futsal kan komme i gang med kontakttrening i løpet av kort tid, og det er avgjørende for Eliteserien i futsal, sier Iver Strandheim, fagansvarlig futsal i NFF.

Retningslinjene er utarbeidet med basis i NFFs og NHFs protokoller for trening i toppidretten.  

Utleira Futsal, som skal spille europacup i løpet av høsten, har vært pilotklubb og sparringspartner i arbeidet med å tilpasse smittevernsprotokollen til futsal.

– Vi har lagt oss tett opp mot toppfotballprotokollen, og også fått god hjelp fra særforbundene i bandy og basket, sier Strandheim

I første omgang vil NFF gå i dialog med klubbene om best mulig gjennomføring av årets sesong. Klubbene må forplikte seg til å etterleve kravene i smittevernsprotokollen, som blant annet innebærer nøye monitorering av spillernes helsetilstand og strenge renholds- og hygienekrav.

– Nå begynner arbeidet med å lage kamp- og arrangementsprotokoller for Eliteserien i futsal. Her kan vi også støtte oss til det solide arbeidet som er gjort på toppfotballsiden. Så håper vi å komme snarlig i gang med treninger og kamper i resten av futsalen også, sier Strandheim.