PAOK fans lyser opp Toumba Stadium i Thessaloniki, Greece. April 16, 2014.

Dessverre er ikke bråket i søndagens kamp mellom PAOK og AEK Athen noe særegent tilfelle i Hellas, gresk fotball har lenge vært kjent for å være i overkant følelsesladet. 

FIFA har fått nok av stadig trøbbel fra greske supportere og har gitt klar beskjed til Det greske fotballforbundet om at de må rydde opp i landets fotball og få en bukt med voldsepisodene og all annen uro.

Les: I overkant engasjert klubbeier

Mange profesjonelle fotballspillere vegrer seg for å skrive kontrakter med greske klubber, nettopp på grunn av et enorme trøkket, det beskrives som en trykkkoker som når som helst kan gå av.

Etter at den langvarige økonomiske krisen satte inn har samfunnet i Hellas blitt hardere og mer polarisert. Det synes også på fotballstadioner over hele landet, men spesielt knyttet opp til de aller største klubbene. Tyskland som har vært tøffe i forhandlinger om  redningspakker har fått mye hat mot seg. Det er ikke uten grunn man finner veldig få spillere fra Tyskland i gresk fotball og at det blir satt inn ekstreme sikkerhetstiltak hver gang et gresk lag spiller enten i Europaligaen eller Champions League.

Hvis ikke kan de risikere å bli utestengt fra internasjonale turneringer, skriver den greske avisen Ekathimerini.

Utestengelsen kommer etter at den greske eliteserien er utsatt på ubestemt tid i kjølvannet av tumultene under søndagens kamp mellom PAOK og AEK Athen.

Sjekk ut oddsen