(foto: fra viasport)

Det var flere som hadde varslet at Ferrari har noe stort på gang denne sesongen. Vi så det i prøverunden og i kvalifiseringen. Max Verstappen startet i posisjon 2, men dette var Charles Leclerc og Carlos Sainz sin store dag. Pluss en delvis «glemt» mester.

Det var lite å gjøre med Ferrari på søndag. 1. og 2. plass til de røde viste at 2022-sesongen kan være der LeClerc eller Sainz kopierer Kimi Raikkonen i 2007, der Ferrari var på toppen av pallen med sin fører.

Mercedes har vist svakheter gjennom hele sesongoppkjøringen, der Lewis Hamilton har pratet ned sine egne sjanser i sesongstarten. I Bahrain åpnet det seg likevel en mulighet for engelskmannen som ble utnyttet til en 3. plass.

Les: Spotify sponsorat muliggjør Paul Pogba-avtale

Hør en tydelig lettet Hamilton fortelle om løpet:

Red Bull-teamet fikk det som viste seg å bli en totalkollaps. Fra å virke vanvittig sterke i oppkjøringen mot søndagens race, endte Sergio Perez på 18. plass, mens wonderboy Max Verstappen måtte se seg henvist til en 19. etter tekniske problemer.

Team-leder Horner prøver å forklare Red Bulls problemenr i Bahrain:

Kevin Magnussen returnerte til Formel 1 for litt over en uke siden. På lørdag sikret dansken Haas den beste plassering i kvalifiseringen siden 2019, som på søndag så til de grader ble fulgt opp: 5. plass på Magnussen.

Her er en kul scene fra Bahrain:

Les: Bye bye, United

(fra formula1.com)

Det var vanvittig godt å komme i gang med sesongen. 25. – 27. mars er det tid for Saudi Arabian Grand Prix. Kun kort tid, altså.