Jon Dahl Tomasson takker for seg hos Blackburn. (foto. Blackburn, x)

Det var varslet på torsdag at Jon Dahl Tomasson hadde vært i møte med klubbledelsen og sammen blitt enige om at nok er nok, på fredag bekreftelsen. Samtidig jobbes det intenst for å hente Åge Hareides tidligere assistent på det danske landslaget til ny trenerjobb.

I sommer fikk Jon Dahl Tomasson en kjedelig overraskelse. Dansken tok over tøylene hos Blackburn sommeren 2022, ledet klubben på en kurs som kunne ende med opprykk om ikke så altfor mange sesong. Så tråkket klubbeierne på bremsen før 2023/24-sesongen. Tomasson uttalte nylig han ga klubben mulighet til å avbryte kontraktsforholdet uten at han skulle kreve kompensasjon, budsjettet og troppen sesongen ble startet med var langt unna det han var blitt lovet. Blackurn og dansken ble enige om å fortsette, men etter et halvt år er det nå slutt.

LES: Allerede klart hvem av kandidatene som IKKE blir ny Barcelona-trener

Blackburn har ikke overraskende slitt, 18. plass på Championship-tabellen etter 30 kamper ligner mer nedrykk enn opprykk. På fredag bekreftet klubben som har huset en haug med norske spillere gjennom de siste tiårene at dansken er ferdig som Blackburn-manager.

Timingen er perfekt for det svenske fotballforbundet, signaler fra svensk media er at forbundet har blitt enig med Tomasson om avtalen som gjør dansken til Sveriges neste landslagsrener.

ENGELSKE KLUBBER: Har speedet opp prosessen for å sikre forlengelse med den ultimate Manchester United-spilleren