(c) bilde. Manchester United: Alexis Sanchez

Det er flere årsaker til at spillere blir sendt på utlån, de mest positive slik mange håper på for Martin Ødegaard er at de kommer tilbake til sin klubb når de er klare etter å ha spilt på lavere nivå en stund. – En annen ikke så positiv variant er hvis det ikke er mulig å få til et salg der og da og et lån blir alternativet.

Fotballsesongen er utsatt og ser ut til å fortsette til sommeren – men det kan påvirke mange låneavtaler. – Et låneopphold varer vanligvis til 30.juni.

Her er fem spillere som trolig vil få en vanskelig retur til sin klubb i sommer.

Loris Karius
Kariius har ikke spilt for Liverpool siden tabbeforestillingen i Champions League-finalen i 2018, da de røde tapte 3-1 til Real Madrid.

Keeperen var på utlån hos Besiktas, men har nå sagt opp kontrakten sin med den tyrkiske siden etter en lønns-strid.

Les: Den tyske målvakten Loris Karius tar ut søksmål

Han kommer tilbake til Anfield i løpet av de neste ukene, men vi tviler på at Liverpool-fans vil ønske ham velkommen med åpne armer.

Alexis Sanchez

Sanchezs Manchester United-karrière har vært intet mindre enn en katastrofe, og fant frem til nettmaskene bare fem ganger på 45 kamper.

Chileneren så ut til å slippe unna sitt mareritt fra United ved å dra på lån til Inter Milan for sesongen 2019-20, men har ikke gått så mye bedre i Italia.

Hans hårreisende lønn vil et stort problem for de aller fleste klubber, hvem vil betale dyrt for noe som ikke virke? Trolig blir det retur for Sanchez til Old Trafford.

Mauro Icardi
Den kontroversielle spissen har hatt et meget anstrengt forhold til Inter Milan og ble tatt fra kapteinsbindet forrige sesong. Dessuten har han en kone som er ekspert på å lage trøbbel.

Les på Popidol: Wanda Nara har full kontroll over Mauro Icardi

Etter å ha blitt ekskludert fra treningsfeltet av manager Antonio Conte, hevdet han at han hadde blitt diskriminert og til og med startet rettslige skritt mot klubben.

Spissen flyttet til Paris Saint Germain på en sesong lang låneavtale i 2019 og brente effektivt alle broene tilbake til San Siro.

«Jeg drømte om å spille Champions League med Inter Milan, og drømmen gikk i oppfyllelse,» sa Icardi til Canal Plus i 2019.

«Men vi fikk ikke gode resultater, vi vant ikke noe. Jeg ble værende, jeg scoret mange mål, og det var på tide for meg å bli med i et vinnende lag, som kan vinne titler. ”

Inter Milan ultras vil definitivt ikke være i et tilgivende humør når han kommer tilbake til Italia.

Philippe Coutinho

Coutinho gikk til Barcelona fra Liverpool på en rystende overgang for £ 142 millioner i januar 2018, men klarte ikke å leve opp forventningene og er for tiden ute på lån hos Bayern München.

Den spanske laget har angivelig tilbudt midtbanespilleren til en rekke Premier League-klubber, inkludert Chelsea, Tottenham og Arsenal.

Men den økonomiske usikkerheten betyr at de kan sitte fast med sin uønskede brasilianer i overskuelig fremtid.

Danny Rose
Rose spilte jevnlig under Mauricio Pochettino før han fikk sparken som manager for Tottenham, etter Jose Mourinhos ankomst fikk han se mye til innbytterbenken.

Venstrebacken ble sendt til Newcastle United på lån i januar og kritiserte Mourinho for ikke å gi ham en sjanse til å bevise seg.

«Jeg føler at jeg ikke ble gitt like stor sjanse som alle andre,» sa Rose til BBC Radio 5 Live i 2020.

”Jeg ville spille for ham. Jeg visste at etter en måned jeg aldri skulle spille. Det var vanskelig å trene og vite at jeg ikke skulle spille. ”

Rose har allerede bekreftet at han ikke har noen intensjon om å forlate Tottenham før kontraktens slutt i 2021, men vil trolig få en kjølig mottakelse når han kommer tilbake til klubben, i det minste av den portugisike managerlegenden.